FOTO Brojni Virovitičani ispratili uvjerljivu pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije za miran početak kvalifikacija

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati 2020. godine u Danskoj i Norveškoj spektakularnom pobjedom nad selekcijom Islanda 29:8 (14:3).

Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Od samog početka Hrvatice su pokazale tko je gazda na terenu. U napadu efikasne, a domaća vratarka Ivana Kapitanović zaključala je svoj gol. Na odmor se otišlo rezultatom 14:3, što dovoljno govori o neprobojnosti domaće obrane.

IMG 6079 Custom

U drugom dijelu se nastavilo u istom ritmu. Domaći izbornik Nenad Šoštarić mijenjao je igračice. To se nije osjetilo na ritmu igre i rezultatu, koji je stalno rastao. Domaća reprezentativka Dora Lacković imala je frenetičnu podršku svojih navijača te im se odužila s tri pogotka i niz odličnih poteza, kao i sve ostale reprezentativke. U nedjelju, 29. rujna u 18 sati Hrvatska igra s reprezentacijom Turske na njenom terenu.

Među 1500 oduševljenih gledatelja bilo je preko stotinu s područja Virovitičko-podravske županije. Puni autobus mladih rukometašica došao je u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza i Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije. Dvadesetak navijača ulaznice je dobilo u nagradnoj igri Radio Virovitice i marketinga Hrvatskog rukometnog saveza. A bilo je i navijača koji su došli u vlastitom aranžmanu.

IMG 6059 Custom

Virovitički navijači će dio reprezentativki moći vidjeti iduće subote u prvenstvenoj utakmici 1234 Virovitice i zagrebačke Lokomotive. Za gošće će igrati sestre Paula i Stela Posavec, Marina Glavan, Dora Kalaus i u Osijeku gotovo nesavladiva vratarka Tea Pijević, a predvodit će ih izbornik Nenad Šoštarić.

Za Hrvatsku u Osijeku su igrale: Nikolina Zadravec 6, Paula Posavec 3, Korina Karlovčan 1, Dora Krsnik 1, Stela Posavec, Dejana Milosavljević 2, Ivana Kapitanović, Dora Kalaus, Katarina Ježić 6, Selena Milošević 1, Tena Japundža, Ana Debelić 5, Marian Glavan 1, Dora Lacković 3, Valentina Blažević i Tea Pijević. Izbornik: Nenad Šoštarić.

Sedmerci: 2 (1)

Isključenja: 4 minute (Debelić i Glavan po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”552736″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content