FOTO Crvenka odradio lavovski posao, Čubelić matirao Beljana za veliku pobjedu Virovitice protiv Bjelovara

Tristotinjak gledatelja danas (subota) je stiglo na Vegešku, na utakmicu trećeg kola 3. HNL Sjever, u kojoj je Virovitica ugostila Bjelovar.

Bjelovarčani su krenuli furiozno s dvije pobjede u ovosezonsko natjecanje i puni samopouzdanja stigli na noge Virovitičanima, ali se nisu dobro proveli. Optimistična očekivanja domaćeg stratega uoči utakmice pokazala su se točnima. Nakon početnog poraza protiv Tehničara i remija u Virju, puleni trenera Samuela Spudića upisali su prvu, itekako vrijednu pobjedu protiv odličnog protivnika.

U prvom dijelu mreže su mirovale. Igrala se čvrsta muška utakmica s obje strane, uglavnom na sredini terena, a najbliži pogotku bili su gosti u 40. minuti nakon jednog ubačaja, ali lopta je otišla pokraj domaćih vrata. Najbolju priliku u domaćim redovima imao je Davor Sinjaković nakon što je izbio u jednoj kontri pred gostujućeg vratara Beljana, ali nedostajalo je malo koncentracije.

MG 3468 e1567883189136

Ono što je gledateljima falilo u prvom, stiglo je u drugom dijelu. Obje momčadi počele su stvarati opasnije prigode, igra je postala još čvršća, a glavni sudac utakmice Lučano Blašković u razmaku od nekoliko minuta pokazao je tri žuta kartona.

Mreže su i dalje mirovale, a onda jedna sjajna kontra domaće momčadi. Prema vratima se sjurio Rok Horaček, izbacio i posljednjeg igrača u obrani Bjelovara Denija Hajdarovića, koji ga nakon toga ruši i opravdano zarađuje isključenje. Slobodan udarac izveo je Nikola Suvajac, ali lopta pogađa “živi zid”. Nakon crvenog kartona odahnuli su i domaći navijači, a samo nekoliko minuta kasnije hladan tuš. Jedan slobodan udarac sjajno je pod gredu pospremio Željko Ostrman i gosti su imali prednost 0:1.

MG 3477

Spudić je napravio nekoliko zamjena i krenuo na “sve ili ništa”, a taj potez se uvelike isplatio. Do kraja utakmice ostalo je 15-ak minuta, Virovitica je počela stezati obruč oko gostujućih vrata i pritisak je ubrzo rezultirao poravnanjem rezultata. Suvajac je “tukao” prema gostujućim vratima, a putanju lopte je promijenio kapetan Krešimir Crvenka i pospremio za 1:1. U igru je sredinom nastavka ušao i Luka Čubelić, koji je donio potrebnu svježinu i čvrstoću u domaćim redovima, a to je do izražaja došlo posebno u posljednjih desetak minuta. Na scenu je ponovno stupio Crvenka, činilo se kao da ne može izgubiti loptu, sjajno je prolazio gostujuće igrače, a nakon jedne kontre i “slaloma” u gostujućem 16-ercu, nekoliko minuta prije kraja vraća povratnu loptu na koju je naletio upravo Čubelić i postigao pobjednički pogodak u preokretu za veliko slavlje domaćih navijača.

IMG 0917 Custom
foto: M. Ferenčević

Virovitica je danas upisala vrijednu pobjedu, a bez previše razmišljanja jasno je da epitet igrača utakmice ide domaćem kapetanu Krešimiru Crvenki.

-Jedna teška i dinamična utakmica. Čestitam dečkima što su izdržali i na kraju okrenuli rezultat i svakako moram reći da je ova naša pobjeda zaslužena. Protivnika smo pročitali u svakom segmentu igre. Cilj su nam bile kontre i polukontre, ali jednostavno nismo uspijevali doći do gola. Nakon toga primamo pogodak, a imamo igrača više, ali to je jednostavno tako, Ostrman je majstorski pogodio iz slobodnjaka i tu se nema što puno za reći. Ipak, uspjeli smo se vratiti i uzeti ta vrijedna tri boda i to je ono najbitnije. Krešimir Crvenka je odradio posao danas kapetanski, vodio ekipu i zasluženo nosi epitet igrača utakmice – rekao je nakon velike pobjede domaći trener Samuel Spudić.

IMG 0913 Custom
foto: M. Ferenčević

Virovitica idućeg vikenda gostuje kod Poleta u Svetom Martinu na Muri.

Virovitica – Bjelovar 2:1
Igrač utakmice: Krešimir Crvenka

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”549241″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content