FOTO “Glasnici istine” istrčali 4. Memorijalni maraton “Linijom obrane grada Slatine”

U povodu proslave Dana grada Slatine, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organizirala je 4. memorijalni maraton “Linijom obrane grada Slatine”, u sklopu projekta pod nazivom “Slatina – grad heroj, nedajmo zaboraviti”.

Ove godine cijelom linijom obrane grada u Domovinskom ratu trčali su Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Mario Krznarić, Hrvoje Medved, Darko Dolovski i Zlatko Milošević.

Po dolasku na središnji središnji gradski trg u Slatini svima se na dočeku zahvalio predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” Pavo Tutenov.

IMG 3296 Custom

– To je naš doprinos obilježavanju Dana grada i izraz naše zahvalnosti 136. slatinskoj brigadi za željom da se njihove zasluge za obranu domovine nikad ne zaborave – naglasio je Pavo Tutenov te podsjetio kako članovi udruge sudjeluju u brojnim memorijalnim utrkama diljem Lijepe naše, poput utrke Čavoglave-Knin, a trčali su u Vukovaru, Maslenici, Baranji i mnogim drugim mjestima, s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata. Njihovim utrkama sve češće pridružuju se i mladi trkači pa se nadaju da će oni nastaviti započetu tradiciju.

Na Trgu sv. Josipa maratonce je dočekao i zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak koji im se prigodnim riječima zahvalio na svemu što čine za Slatinu i njeno ime prenose diljem Hrvatske i šire te im uručio zahvalnice Grada Slatine za sudjelovanje u ovogodišnjem Memorijalnom maratonu “Linijom obrane grada Slatine”.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”548463″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content