FOTO Nakon žestoke borbe rukometaši Viro Virovitice stigli do prvih bodova

Iako su gosti bili favoriti u subotu, sjajna utakmica Virovitičana i velika pobjeda nad ekipom Moslavine 27:24 (12:13), u 2. kolu 1. lige Sjever.

Gosti iz Kutine bolje ulaze u susret te nakon nekoliko uvodnih minuta imaju vodstvo 3:1, odnosno 5:3. Rezultat je to ponovno loše realizacije domaće ekipe koja kao da je nastavila grozan niz promašaja iz prošlotjedne utakmice u Križevcima. Čak devet promašaja u prvih 15 minuta znak je za domaćeg trenera da je vrijeme za minutu odmora. Nakon nje Virovitičani su ipak donekle namjestili nišanske sprave te u 20. minuti dolaze u prvo vodstvo 8:7. Premda su u zadnjih pet minuta domaćini ušli vodstvom 12:10, na odmor se odlazi s minimalnom prednošću Kutinjana 13:12.

Drugih 30 minuta započinje igrom gol za gol sve do vodstva domaćih “lavova” 17:16. Tada domaći golman Štimac veže nekoliko dobrih obrana, u napadu gosti ne pronalaze rješenja za raspoloženog Karla Vašarevića te domaći rukometaši po prvi puta vode s tri gola prednosti 22:19. Ipak gosti se ne predaju te uspijevaju doći do novog, ali i posljednjeg izjednačenja na utakmici 24:24. Međutim sjajni Ivan Janjić sa tri uzastopna gola u zadnjih pet minuta utakmice odvodi svoju ekipu do konačne i zaslužene pobjede 27:24.

MG 6685Do pobjede nad jednim od ovogodišnjih favorita za naslov prvaka Virovitičane su predvodili Karlo Vašarević sa 9, Ivan Janjić sa 6 te Luka Pandža s 5 postignutih golova. Treba istaknuti i u drugom poluvremenu odličnog Karla Štimca na golu domaćina. Kod gostiju uvjerljivo prvo ime bio je Alen Lukes, strijelac 10 zgoditaka, ali je imao tek povremenu pomoć u svega dvojici suigrača, Karlu Kliglu i Domagoju Plešeu koji su po četiri puta pogodili domaći gol.

Bitna je ovo pobjeda za ekipu Damira Vašarevića. Cijela momčad odigrala je iznimno borbenu utakmicu, ostavili su srce na terenu i pokazali gledateljima u dvorani, ali i svojim protivnicima da niti ove sezone se u Virovitici neće dijeliti bodovi samo tako. Zato su zasluženo nagrađeni pljeskom solidno popunjenih tribina i zato se još jednom dvoranom zapjevalo “Inati se Slavonijo”.

MG 6793RK Viro Virovitica: Meter, Okružnik, Vašarević 9, Rešetar 1, Udžbinac, Pandža 5, Štimac, Moslavac 2, Sabo, Pavić, Crljenić 2, Starčević, Janjić 6, Gašparović 1, Godeč 1, Smutni.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/2, Moslavina 2/3

Isključenja: Viro Virovitica 8 minuta; Moslavina 8 minuta

(www.icv.hr, sž, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”551996″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content