FOTO Presijecanjem vrpce puštena u promet cesta do slatinskog prigradskog naselja Golenić

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grad Slatina, 8. veljače 2018. godine potpisali su Ugovor o financiranju za operaciju 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi Mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Iz navedenog Ugovora financirala se rekonstrukcija ceste do slatinskog prigradskog naselja Golenić, duljine 1,46 kilometara, s odobrenom potporom u iznosu od 7.196.774 kuna. Radove je izvela tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek, a ugovorna vrijednost radova iznosila je 7.306.631 kuna.

IMG 3422 Custom

Dana 16. kolovoza 2019. godine obavljen je tehnički pregled, a 23. kolovoza dobivena je
uporabna dozvola za navedenu rekonstruiranu cestu.

Povodom završetka radova, a u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, danas (ponedjeljak) je cesta do Golenića svečano puštena u promet. Cestu su službeno, presijecanjem vrpce, u promet pustili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

IMG 3417 Custom

Nekoliko riječi nazočnima na svečanosti uputili su gradonačelnik Denis Ostrošić i saborski zastupnik Tomislav Tolušić.

– Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na dodijeljenim sredstvima za poboljšanje prometne povezanosti ruralnih naselja na području grada Slatine, čime se osiguravaju temeljni uvjeti za opstanak malih brdskih naselja kao što je naselje Golenić – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

IMG 3447 Custom

– Do sada je Županija sa Gradom Slatina imala dobru suradnju u provedbi projekata kao što su Poduzetnički inkubator, Mjesni dom u Donjim Meljanima, Područna škola u Bakiću te se nadam da će se ta suradnja nastaviti – rekao je saborski zastupnik Tolušić.

Cestu je blagoslovio i posvetio sladojevački župnik vlč. Darijo Šimić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”548205″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content