FOTO Slatinčani zaronili u ”Pogled u plavo”: Ronjenje u centru grada oduševilo najmlađe

Proteklog vikenda, Slatinčani i njihovi gosti imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom u bazen postavljen u središtu grada, što je najviše privuklo djecu, ali i njihove roditelje, pa i bake i djedove. Projekt ”Pogled u plavo” ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju te potaknuti što veći broj ljudi, posebno najmlađih, na bavljenje ovom prekrasnom aktivnošću.

”Pogled u plavo” gostovao je već u 62 grada Hrvatske, a osnovnu obuku i prve ”korake” ronjenja prošlo je više od 18 tisuća osoba. Dodatna vrijednost ove atrakcije bila je i podvodna izložba fotografija radova Marjana Radovića, koju su ”ronioci” mogli pogledati na unutarnjim stranama bazena, sve pod budnim okom instruktora ronjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Po riječima voditeljice projekta Andreje Vedrina, najmlađi ”ronioc” u Hrvatskoj imao je samo 4 godine, dok je u bazen zaronila i baka Anđelka iz Dugog Sela sa 83 godine. U Slatini je u dva dana u bazen zaronilo preko 100 ”ronioca”. (www.icv.hr, adf, foto D. Fišli)

[g-gallery gid=”550978″]