FOTO Tijekom Europskog tjedna sporta Virovitičani se upoznali s jogom, jazz danceom i “budi fit” vježbama

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Sportska zajednica grada Virovitice u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, u ovogodišnjem Europskom tjednu sporta, pod nazivom #BE ACTIVE, na novouređenoj šetnici ispred virovitičke gimnazije Petra Preradovića u tri dana predstavili su zainteresiranima neke manje poznate sportske aktivnosti. Svi nazočni su se mogli aktivno uključiti u vježbanje ili isprobati zdravu hranu i napitke donatora.

Prvog dana se predstavila Udruga za promicanje zdravog življenja Shanti. Certificirana učiteljica joge Korana Kolec održala je sat Hatha yoge viniyasa za početnike, meditacije i vođenog opuštanja.

IMG 1140 Custom e1569660376391

– Malo po malo me privukla joga. Završetkom školovanja odlučila sam u našem gradu pokrenuti svakodnevno organizirano bavljenje jogom. Grupa nam brojčano varira. Ima nas do pedeset. Bavimo se jogom i meditacijom te promicanjem zdravog života – predstavila nam se Korana Kolec.

Disstantik udruga koja potpomaže osobni rast i razvoj kroz glazbu, pokret i ples osnovana je u Zagrebu. Preseljenjem Tihane Sarošević u Viroviticu, u planu je od početka listopada aktiviranje Udruge u Virovitici. Disstantik se predstavio satom jazz dancea s kratkim tehničkim vježbama, plesnim sekvencama i elementima koreografije.

-Kako sam nova u gradu, ne znam da li je jazz dance bio već prisutan na ovom prostoru. Jazz dance nije sport, ali aktivacijom tijela potiče jačanje čovjekovog tijela i duha. Iz naslova se ne smije krivo shvatiti, da je tu samo jazz, već su uključene sve vrste glazbe – naglasila je Vedrana Sarošević.

IMG 20190925 171140 Custom

Posljednjeg dana Bojan Mihić, instruktor fitnesa u teretani i Efficient Training Method instruktor te kreator i voditelj individualnih i grupnih “budi fit” treninga održao je trening pod nazivom Mobility Snack, u kojemu je stavljen naglasak na vježbe mobilnosti i stabilnosti trupa tijela.

-Ovdje sam prikazao samo mali dio onoga što radim sa svojim polaznicima na redovitom vježbanju u okviru programa budi fit s Mihićima. Grupa koja se okuplja na mojim vježbama je heterogena, iako prevladavaju osobe srednjih godina. Naglašavamo cjelogodišnje vježbanje, ali u praksi kod nas sezona traje od listopada do svibnja, jer u ljetno razdoblje ljudi više vole biti vani na otvorenom, pa se samostalno razgibavaju ili odlaze na godišnji odmor – svoj rad predstavio je Bojan Mihić.

IMG 6294 Custom

-Zadovoljna sam ovogodišnjim Europskim tjednom sporta u našem gradu. Sugrađanima smo pokazali neke nove načine vježbanja. Vjerujem da će ih to privući – zaključila je Dora Međimorec, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Lukačić, M. Šolc)

[g-gallery gid=”553245″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content