GRADSKO VIJEĆE U 2018. na području grada Virovitice 24 poduzetnika više nego godinu ranije

Na 23. sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, 24. rujna vijećnici su usvojili Informaciju o gospodarstvu grada Virovitice u 2018. godini koja pokazuje pozitivne trendove što se tiče broja zaposlenih te broja poduzetnika, odnosno aktivnih tvrtki na području grada.

Informacija se temelji na podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske obrtničke komore – Udruženja obrtnika, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Fine.

Broj zaposlenih na području grada Virovitice tako je u 2018. godini u odnosu na godinu prije u porastu za 1,4 posto, dok je taj postotak za područje Virovitičko-podravske županije u porastu za 2,7 posto. Udio zaposlenih osoba grada Virovitice u županiji u 2017. godini iznosi 43,5%. Na kraju godine na području Virovitice bilo je zaposleno 8.887 osoba, od čega njih 7.351 imaju prebivalište na području grada.
Prosječna nezaposlenost u odnosu na 2017. godinu smanjena je za 17,4%, a treba napomenuti da je tendencija pada nezaposlenosti vidljiva tijekom cijele 2017. godine, kako na području grada Virovitice tako i Virovitičko-podravske županije.

vijece

Pozitivan trend uočljiv je i u rastu broja aktivnih tvrtki, odnosno poduzetnika. Broj poduzetnika na području grada u prošloj je godini u odnosu na 2017. porastao za 24, što čini udio od 37% poduzetnika grada Virovitice u ukupnom broju poduzetnika Virovitičko-podravske županije. Za razliku od broja aktivnih tvrtki, kretanje broja aktivnih obrta je u padu za 2,2 posto.

Inače, kod 418 poduzetnika na području grada bilo je zaposleno 3.496 radnika.

– Plan za naredni period je stvaranje još boljih uvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te rast konkurentnosti. Važno je naglasiti da Grad Virovitica stvara uvjete, a investicije ipak ovise o snazi investitora i njihovim mogućnostima. Zato je u planu daljnji razvoj poduzetničkih zona i stvaranje okruženja privlačnog za domaće i inozemne investicije kojim bi se unaprijedilo gospodarstvo, a samim time povećao i životni standard građana Virovitice – ističu u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo dodajući kako je politika Grada da podržava svaku investiciju pa i onu najmanju, kao i svako novo radno mjesto pa se može reći da je plan za budućnost ostati otvoren prema svakoj investiciji koja bi u konačnici trebala rezultirati novim zapošljavanjima, ekonomskim rastom i razvojem Grada u cjelini. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content