Hrvatski branitelj Mirko Adžić dobio dostojno spomen obilježje kod mjesta pogibije

Udruga HVIDR-a Slatina prije koju je godinu započela s projektom ”Istina o pobjednicima” kroz koji su izgrađena i obnovljena spomen obilježja poginulim hrvatskom braniteljima u Domovinskom ratu sa slatinskog područja.

Posljednje spomen obilježje ovih je dana završeno u mjestu Petrijevci gdje je 3. 4. 1992. godine od neprijateljske granate ispaljene iz okupirane Baranje život izgubio hrvatski vitez Mirko Adžić, te je time zaokružen projekt izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima sa slatinskog područja, financiran kroz natječaje Grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja.

IMG 5188

Danas (četvrtak) su Petrijevce posjetile majke poginulih hrvatskih branitelja, okupljene u Udrugu roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica predvođene predsjednicom Marijom Maračić, kao i predsjednici slatinske i župnijske HVIDR-e Ilija Nikolić i Mato Bubaš te član HVIDR-e Slatina Marko Marković. U Petrijevcima, kod spomen obilježja poginulom hrvatskom vojniku pripadniku 136. slatinske brigade, Slatinčaninu Ivanu Cicvariću koji je od neprijateljske granate stradao 1. travnja 1992. godine, majke i predstavnike HVIDR-e dočekao je općinski načelnik Ivo Zelić te su zajedno odali počast polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona.

IMG 5172

Nakon odavanja počasti Ivanu Cicvariću, majke i predstavnici HVIDR-e zaputili su se na mjesto pogibije Mirka Adžića gdje su uz novoizgrađeno spomen obilježje, također polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona te molitvom, odali mu dužnu počast. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”551644″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content