Hrvatski olimpijski dan u Dječjem vrtiću Cvrčak: Uz smijeh i zabavu otvoren motoričko-edukativni poligon

U organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice Grada Virovitice, u Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici obilježen je Hrvatski olimpijski dan, dan kad je osnovan Hrvatski olimpijski odbor. Tim povodom mali vrtićarci uz niz igara otvorili su motoričko edukativni poligon. To je drugi takav poligon u Hrvatskoj, rađen po ideji Ivane Taritaš Nakani, uz sugestije ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Sandre Moslavac. Tehničku pripremu za izradu poligona napravila je tvrtka Flora VTC. Na poligonu su složene motoričke aktivnosti, kao bi djeca razvijala koordinaciju i misaone aktivnosti.

Na otvorenju motoričko edukativnog poligona su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

– Hrvatski olimpijski dan je općeprihvaćena manifestacija, kojemu je cilj razvijanje zdravih navika u životu. Nadam se da je ovo samo prvi ovakav projekt na Virovitičko podravske županije. Poligon je zanimljiv i daje svakome ponaosob mogućnost da odluči kako će ga proći – rekao je župan Igor Andrović.

– Nastojat ćemo na području grada napraviti još nekoliko ovakvih poligona – dometnuo je Alen Bjelica pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice.

Mališani su bili prezadovoljni novim poligonom i s radošću su ga prošli po nekoliko puta.

– Na ovom poligonu sve mi se sviđa – rekla je presretna Hana.

– Odlično mi je skakanje i trčanje na poligonu, koji sam prošao bez problema – zadovoljan je bio petogodišnji Ivano.

Poligon su aktivno isprobali i župan Igor Andrović i tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec. Uz poligon u zgradi 2 dječjeg vrtića Cvrčak organizirana je izložba likovnih radova polaznika vrtića na temu olimpizma i sporta i zdravog života. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”550048″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content