HUMANITARNA POMOĆ “Kuća ljubavi i nade” otvorena za sve one težeg socijalnog statusa

Evanđeoska pentekostna crkva u Virovitici među svojim redovnim aktivnostima provodi i humanitarni projekt “Kuća ljubavi i nade” namijenjen socijalno ugroženim građanima. Naime, ova crkva već nekoliko godina ima dobru suradnju sa raznim organizacijama u Norveškoj koje dragovoljno daju donacije u odjeći, obući, namještaju, raznim kućnim potrepštinama i ostalim stvarima potrebnim u domaćinstvu. U prostor bivše vojarne u Virovitici tako je danas (utorak) stigao pun šleper s robom koju su vrijedne ruke volontera smjestile u namjensku prostoriju u bivšoj vojarni. Među volonterima bio je i glavni organizator ovog humanitarnog projekta, pastor Evanđeoske pentekostne crkve Siniša Ljubomiroski koji je tom prigodom istaknuo da je ovo već dvanaesti šleper pun robe koji je u Viroviticu stigao iz daleke Norveške.

– Suradnja s Norvežanima je više nego dobra, a najljepše u svemu tome je što svi rade isključivo volonterski pa čak i vlasnik šlepera koji svoje vozilo i slobodno vrijeme daje u humanitarne svrhe da bi pomogao naše žitelje u potrebi. Osim što ljudi u Norveškoj tijekom cijele godine prikupljaju robu, također prikupljaju i financijsku donaciju, jer da bi ovaj šleper pun robe stigao u Viroviticu i vratio se nazad u Norvešku, potrebno je minimum 200.000 kuna. Porez za ovaj dolazak šlepera koji iznosi oko 1000 eura platila je naša crkva, ali vjerujemo da će se to u budućnosti drugačije regulirati – rekao je pastor Ljubomiroski.

U ponedjeljak, 30. rujna od 14 do 17 sati u prostoru bivše vojarne, iza Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, obaviti će se podjela robe.

– Pozivam sve građane u potrebi da slobodno dođu i odaberu si ono što im je potrebno, a tu će biti i naši volonteri koji će im u tome pomoći – rekao je organizator ovog humanitarnog projekta, pastor Ljubomiroski. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”552688″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content