JEDNA OD NAJLJEPŠIH I NAJMODERNIJIH ZGRADA: Pogledajte kako izgleda Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

U Virovitici se finiširaju radovi na opremanju jedne od najljepših i najmodernijih odgojno-obrazovnih ustanova u ovom dijelu Hrvatske te će uskoro sve biti spremno za otvorenje.

Riječ je o Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju s trodijelnom školskom sportskom dvoranom, projektu vrijednom 78 milijuna kuna čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciraju ga Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dosadašnjih 500 „kvadrata“, djelatnici i korisnici Centra tako će kroz manje od mjesec dana zamijeniti s čak 3.000 m2 u novoj zgradi.

Prema riječima ravnateljice COOR-a Margarite Kovačević, Centar u novoj školskoj godini pohađa 54 učenika te 14 učenika u poludnevnom boravku. Novitet je srednjoškolski program za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer, a pohađa ga osam učenika s područja naše i Bjelovarsko-bilogorske županije. Po dobivanju rješenja Ureda državne uprave, krenut će se i s predškolskim odgojem, odnosno vrtićem, a interes za isti za sada je iskazalo 9 roditelja.

Unutrašnjost ovog prekrasnog zdanja koje se nalazi u krugu Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma obišao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te gradskim pročelnicima.

IMG 0823– Ovo je jedno od najvećih gradilišta u našem gradu, meni posebno drago jer se radi za djecu s teškoćama u razvoju. Uz Dvorac Pejačević, ovo je projekt koji smo najduže pripremali – na njemu radimo čak 14 godina. Godinama smo tražili načine kako bismo pokrenuli izgradnju novog Centra, dok konačno 2017. godine nisu osigurana sredstva zahvaljujući Vladi Republike i premijeru Andreju Plenkoviću, rekao je gradonačelnik Kirin dodavši da se ovim projektom zatvaraju najveće investicije što se tiče samog školstva na području grada Virovitice.

Trodijelna sportska dvorana uz sam COOR, neto površine 2.900 četvornih metara, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

– Velika trodijelna školska sportska dvorana bit će u funkciji kako za djecu s teškoćama u razvoju, tako i učenike Osnovne škole Vladimir Nazor. Radimo i na pratećim sadržajima te je trenutno u tijeku izgradnja pristupnog trga prema novoj dvorani koji je predviđen prvenstveno kao mjesto za okupljanje i razonodu djece, kazao je I. Kirin. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

[g-gallery gid=”550076″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content