KUD Mikleuš osvojio nagradu za najbolju prezentaciju izvornog folklora na 14. večerima folklora i starih običaja u Donjim Raštanima

Jedno od najmlađih kulturno-umjetničkih društava u Virovitičko-podravskoj županiji, KUD Mikleuš, koji je svoj ponovni početak rada obilježio prije nekoliko godina, definitivno je i jedno od najaktivnijih i najzapaženijih. Mikleuški čuvari tradicijske, kulturne baštine proteklog su vikenda ostvarili odličan uspjeh i to nastupajući na jadranskoj obali, u Donjim Raštanima na 14. večeri folklora i starih običaja ”Pisme moje u škatuli stoje”.

Večeri je organiziralo Kulturno umjetničkog društvo ”Sveti Ivan Glavosjek”, a održane su pod pokroviteljstvom Općine Sveti Filip i Jakov i Turističke zajednice općine. Mikleušani su na ovoj festivalskoj smotri folklora predstavili svoju prepoznatljivu slavonsku koreografiju ”Ali je lijepo u našemu kraju” te dobili veliki pljesak publike, a s obzirom na to da je večer bila natjecateljskog karaktera i nazočna prosudbena Komisija festivala sipala je same pohvale za nastup.

KUD Mikleuš u Raštanama Donjim 5 e1568641779502

Na kraju, KUD Mikleuš dobio je nagradu za najbolju prezentaciju izvornog folklora, a osim priznanjem, KUD Mikleuš za svoj je sjajni nastup i prezentaciju nagrađen i pozivnicom za sudjelovanje na Međunarodnoj smotri folklora koja će iduće godine biti održana na otoku Pašmanu gdje su kao nagradu dobili tri dana besplatnog boravka.

Na festivalu su nastupila kulturno umjetnička društva iz Sinja, Belajskih Poljica, Zagreba, Vinice iz Slovenije, Karlovca, Lišana Ostrovičkih, Vrgorca i Osijeka, a nagrađenu koreografiju KUD-a Mikeluš postavio je profesor Đuro Beg.

– Ovo je sjajna promocija naše općine i od srca se zahvaljujem našem KUD-u na svemu što rade, ne samo sada na ovom festivalu, već općenito. Veliki su radnici, marljivi čuvari naše kulturne baštine i pokazatelj koliko se može postići velikim radom i trudom – rekao je načelnik općine Mikleuš Milan Dundović. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content