Lovci Virovitičko-podravske županije prvaci Hrvatske u lovnom streljaštvu, Igor Vrbančić srebrni iz karabina

Nakon dva dana natjecanja završeno je jubilarno 25. državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu. U tri discipline lovnog streljaštva okušala se 20 ekipa lovačkih saveza županija i Lovačkog saveza Grada Zagreba. Natjecanje koje već sada tradicionalno ulazi u samu završnicu s neizvjesnošću i nekoliko pogodaka razlike koji dijeli prvaka od drugog mjesta proteklo je u izvrsnom ozračju. Iako je kiša u nekoliko navrata ometala natjecatelje veći dio prvenstva protekao je bez oborina što je doprinijelo dobrim rezultatima.

stre pobj1 pij bzen. 2019
Foto: hls.com.hr

U ekipnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Lovački savez Virovitičko-podravske županije s rekordnih 469 pogodaka. Drugo mjesto osvojio je Lovački savez Varaždinske županije s 460 pogodaka, a treće mjesto Lovački savez Dubrovačko-neretvanske županije s 457 pogodaka. Lovcima Virovitičko-podravske županije, na uspjehu je čestitao i župan Igor Andrović.

S 97 pogodaka u pojedinačnoj konkurenciji u raspucavanje u karabinu kako je odlučeno ždrijebom na tehničkom sastanku za prva tri mjesta ušli su Damir Mehkek iz Koprivničko-križevačke županije, Igor Vrbančić iz Virovitičko-podravske županije i Ante Matak iz Zadarske županije.

streljastvo bzenica 2019 1 2
Foto: hls.com.hr

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je među 126 lovca strijelca na kraju raspucavanja bio Ante Matak. Drugo mjesto osvojio je Igor Vrbančić, a treće mjesto osvojio je Damir Mehkek. Za poredak od četvrtog do šestog mjesta odlučivano je na temelju rezultata od 96 pogodaka i boljim pojedinačnim rezultatom iz pojedine discipline. Četvrto mjesto osvojio je Ivica Flegar, peto Tihomir Brlas, šesto Nenad Pokos, sedmo Filip Grdiša, osmo Danijel Škunca…

Za Lovački savez Virovitičko-podravske županije nastupili su: Igor Vrbančić, Tihomir Brlas, Ivica Pleša, Marin, Vedriš, Majkl Brlas i Tomislav Brlas.

stre. bzen 1 3
Foto: hls.com.hr

Suci natjecanja predvođeni Draženom Božićem bili su Zvonimir Grđan, Davor Biruš, Milan Majetić, Ivica Magić, Matej Levar, Mario Levar, Branko Butković odradili su izvrstan posao. I ove godine treba pohvaliti organizaciju i izvrsno pripremljene streljane kao i srdačno gostoprimstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na čelu s Brankom Bertelovićem. Rezultati pojedinačno (preuzmi). Rezultati ekipno (preuzmi). (www.hls.com.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content