Na svečanoj sjednici Udruženja obrtnika Virovitica podijeljena zaslužna priznanja i zahvalnice

Pod predsjedanjem Zdravka Šarića, a povodom Dana obrtnika, održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Virovitica. Predsjednik udruženja Zdravko Šarić u uvodu je izvijestio nazočne da udruženje obuhvaća područje grada Virovitice i četiri susjedne općine te da trenutno ima 486 članova, odnosno 24 člana više nego prošle godine:

– Danas Grad Virovitica ima 343 otvorena obrta, za 14 obrta više nego je to bilo prošle godine. Od toga Općina Suhopolje ima 53 obrta, Špišić Bukovica 39, Lukač 28, te Gradina 23 obrta. U obrtu zapošljavamo oko 800 radnika. Analizirajući podatke od prošle svečane sjednice bilježimo rast registriranih obrta od 5,2 posto, što potvrđuje da je ove godine, nakon nekoliko godina pada broja otvorenih obrta, zabilježen osjetan rast – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica Zdravko Šarić koji je iskoristio prigodu da pozove sve kolegice i kolege na jedinstvo, međusobno razumjevanje, toleranciju i aktivniji rad kroz cehove.

Predsjednik Šarić je na kraju posebno zahvalio na pomoći i razumijevanju Područnoj obrtničkoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori kao i Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu virovitici na pruženoj potpori i partnerskom odnosu.

O povijesti virovitičkih obrtnika koji se prvi put spominju brije 245 godina, govorila je viša kustosica Gradskog muzeja Virovitica Dubravka Sabolić.

Čestitkama obrtnicima na svečanoj sjednici pridružili su se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojan Mijok, voditeljica Upravog odsjeka za gospodarstvo Grada Virovitice Sanja Kirin, predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša, te predsjednik POK-a Virovitičko-podravske županije Zoran Horić.

Kao i svake godine, tako su i ove uručena priznanja uspješnim obrtnicima. Za 30 godina rada priznanja su dobili Anica Kvrgić, Zdenko Vukelić, Ivan Bukvić i Ljubomir Bajan. Priznanja za 25 godina rada dobili su Ljubiško Barbe, Jadranko Jarčević, Zlatko Ptiček i Marijan Stubičar. Za 20 godina rada priznanja su dobili Vesna Fućkar, Josip Margetić, Vlado Matijević i Milan Samarđija. Priznanja za 10 godina rada dobili su Marija Golubić, Dunja Milnović, Valerija Prausperger Botić, Anita Vrdoljak, Sanja Zubić, Saša Bertok, Ivica Fadljević, Tomislav Galjar i Goran Jerbić. Zahvalnice su dobili Gordana Gebik, Slavica Horvat, Sanja Mikolčić i Informativni centar Virovitica. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”552550″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content