Najmlađi Turnašičani dobili mjesto za igru: Otvoreno još jedno dječje igralište na području općine Pitomača

Najmlađi Turnašičani dobili su novo mjesto za igru. Jučer (nedjelja) u sklopu proslave zaštitnice mjesta, blagdana Male Gospe, otvoreno je sedmo dječje igralište na području općine Pitomača. Riječ je o igralištu vrijednom oko 260 tisuća kuna, u stopostotnom iznosu financiranom EU sredstvima.

– Ovo je sedmo igralište koje smo izgradili, još se radi u Pitomači osmo. Ostaju nam još Sedlarica i Velika Črešnjevica, a ja vjerujem da ćemo uskoro riješiti i ta dva. Ovo je dokaz da Općina Pitomača vodi brigu o svim mjestima, trudimo se napraviti jednake uvjete za sve, kako ih stanovnici imaju u Pitomači, tako želimo da bude i u Turnašici i drugim mjestima naše općine – rekao je načelnik Grgačić, istaknuvši da su projektu izgradnje igrališta dodali i izgradnju pješačke staze koja vodi do njega, ali prati cestu kroz naselje.

 

IMG 7398

– Time smo povećali sigurnost kako mališana tako i svih mještana jer su do sada morali hodati po cesti, a ona je kako znamo poprilično prometna – rekao je načelnik Grgačić.

Otvorenju igrališta nazočio je i župan Igor Andrović koji je istaknuo kako mu je drago da svi gradovi i općine s područja županije ulažu u najmlađe.

– Što ima ljepše nego prije početka školske godine otvoriti ovakvo igralište koje će biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena najmlađih Turnašičana. U petak smo otvorili dvije nove područne škole na području naše županije, gradimo 11 vrtića i time sigurno pokazujemo brigu i skrb za svu djecu koja su u ruralnim područjima i svima njima stvaramo iste uvjete kao što imaju djeca u gradovima – rekao je župan Andrović.

Izgradnju novog igrališta u Turnašici podržala je i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

IMG 7426

– Ulaganje u djecu i mlade nije samo snažna i važna demografska mjera nego jednako tako i jamac opstanka i identiteta svake nacije. U Virovitičko-podravskoj županiji to se shvatilo jako ozbiljno i u posljednjih desetak godina izgrađeno je mnoštvo dječjih vrtića, škola i igrališta na području županije – rekla je ministrica Bedeković. Na koncu, mjesni župnik vlč. Ljubo Krmar blagoslovio je igralište i svu djecu koja će u njemu boraviti.

Proslavi blagdana Male Gospe, pa tako i otvorenju igrališta, nazočili su i saborski zastupnici Tomislav Tolušić i Josip Đakić, savjetnik premijera Andreja Plenkovića Mario Kapulica, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, načelnici s općina s područja županije i mnogi drugi. (www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”549631″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content