NE BUDITE NAIVNI Šire se nove lažne nagradne igre: U jednoj osvajate 950.000 eura, a u drugoj skupi mobitel

Da nikada nije dovoljno opreza na internetu dokazuju nove lažne nagradne igre koje se šire među korisnicima. Naime, u redakciju su nam se javili čitatelji kojima su ovih dana stigle vrlo primamljive i “predobre da bi bile istinite” ponude. U prvom slučaju riječ je o nagradnoj igri tvrtke Pepsi koja putem SMS-a korisnika obavještava da je osvojio nagradu od 950.000 eura te ga moli da se javi na mail adresu napisanu u poruci.

Collage Fotor1

Ako “nasjednete” i javite se na mail, uskoro vam stiže i certifikat na kojemu se nalazi vaše ime, sve kako biste i dalje odgovarali na brojne mailove i otkrili što više podataka prevarantima. S druge strane, puno više truda u osmišljavanju su si dali prevaranti koji stoje iza prijevare u kojoj TELE2 svojim korisnicima daruje mobitele. Sve što trebate kako bi osvojili mobitel je ispuniti anketu u kojoj ocjenjujete svoje zadovoljstvo TELE2 uslugom. Brzo i jednostavno, zar ne?

70760262 467653453875401 5681604604274409472 n

Nakon što ispunite anketu, stranica vas traži da upišete svoje podatke te uplatite simboličan 1 dolar kako bi mobitel bio dostavljen na vašu adresu. Ako vam to ne “upali” zvuk za uzbunu, onda ćete prevarantima, uz svoje ime prezime i ostale podatke, servirati i broj svoje bankovne kartice.

Ne trebamo isticati koliko je važno biti oprezan prilikom sudjelovanja u bilo kakvim nagradnim igrama na internetu, svoje podatke zaista nemojte olako upisivati i otkrivati. Ako nagrada pronađe vas i djeluje predobro da bi bila istinita, onda u velikom broju slučajeva to i jest. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content