Obilježen Dan Mjesnog odbora Terezino Polje i oslobađanje prve karaule i graničnog prijelaza u Domovinskom ratu

Mjesni odbor Terezino Polje svečanom sjednicom obilježio je Dan Mjesnog odbora, 14. rujan kada se slavi blagdan Uzvišenja svetog Križa zaštitnika mjesta, a ujedno i oslobađanje karaule i graničnog prijelaza u Terezinom Polju, prve oslobođene karaule i graničnog prijelaza u Republici Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

Prije sjednice članovi Mjesnog odbora položili su cvijeće i zapalili svijeće na grob jedinog poginulog branitelja u Domovinskom ratu s područja Terezinog Polja Nenada Oblučara

IMG 4994 Custom

Na sjednici, koja je održana u Sportskom domu, predsjednik mjesnog odbora Darko Orač potencirao sve uspješne akcije na području mjesnog odbora.

– Izgrađena je makadamska cesta Terezino Polje – Zrinj, u Katinki je obnovljena elektro mreža i napravljen je tehnički projekt za asfaltiranje do pravoslavnog groblja. U idućem razdoblju kreće rekonstrukcije i obnova Mjesnog doma i energetska obnova Sportskog doma. Maksimalno podržavamo rad mjesnog nogometnog i ribolovnog kluba – naglasio je Orač.

Predsjednik mjesnog odbora Darko Orač uručio je zahvalnicu Ivanu Cindriću za dosadašnji dugogodišnji doprinos radu mjesta i mjesnog odbora. Sjednici su nazočili zamjenik općinskog načelnika Josip Kučan i predstavnici udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja mjesnog odbora.

IMG 5031 Custom

– Općina i dalje stoji iza vaših akcija i maksimalno ćemo podržati sve vaše aktivnosti – rekao je zamjenik općinskog načelnika Josip Kučan. Predsjednik Nogometnog kluba Drava Ivan Ivanović zahvaluo je Mjesnom odboru i Općini Lukač na podršci u radu kluba.

– Ne smijemo zapostavljati naše uspjehe u Domovinskom ratu. Mi smo oslobodili prvu karaulu i granični prijelaz u Republici Hrvatskoj. Danas se obilježavaju oslobađanja drugih karaula u okolici, a nas kao da se zapostavlja. Ipak smo mi bili prvi – naglasio je ratni zapovjednik u Terezinom Polju Ivan Barić. (www.icv.hr, mš)[g-gallery gid=”550782″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content