OČEKUJE SE VELIKA PODRŠKA S TRIBINA Viro Virovitica protiv Moslavine u prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici

Nakon poraza u 1. kolu u Križevcima, koji je na kraju bio uvjerljiviji nego je trebao biti obzirom na prikazanu igru, Virovitičanima slijedi još jedna teška utakmica. U subotu, 21. rujna dolazi im još jedan favorit za naslov prvaka, ekipa Moslavine iz Kutine.

Kutinski rukometaši su jedni od rijetkih ekipa koje su prošle sezone uzeli bodove, točnije bod u Virovitici. Ove godine gosti dolaze u ojačanom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i sa jasnom ambicijom osvajanja prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu. Sve to i više nego dovoljno govori da je pred domaćim rukometašima teška i zahtjevna utakmica.

U Križevcima ekipa je pokazala da, iako objektivno slabija, može pružiti dobru igru, no isto tako da ima veliki problem u realizaciji koja je u konačnici i bila krivac za doživljeni poraz. S jedne strane jasno je da ekipi nedostaje, do ove sezone, prvi strijelac Luka Moslavac i da je njegove golove, ali i asistencije teško nadoknaditi. S druge strane domaći rukometaši morat će biti puno više koncentrirani u prilikama za pogodak, pogotovo u “zicerima”, kojih su se napromašivali u susretu sa KTC-om.

U subotnjoj utakmici domaćini će nastupiti sa nekoliko novih igrača koji bi svakako trebali donijeti više opcija (pogotovo obrambenih) domaćem treneru Vašareviću. Ekipa će morati prije svega biti ponovno na 100 posto svojih mogućnosti, ako ne i više od toga ukoliko žele izbjeći novi poraz. Obzirom na napadačke limite domaćina, ključ dobrog rezultata zasigurno će biti u čvrstoj i agresivnoj obrani koju bi trebala pratiti dobra večer virovitičkih golmana.

Ako to bude tako i ako se u napadu broj promašaja i neiskorištenih prilika svede na minimum, Virovitičani se imaju pravo nadati povoljnom rezultatu unatoč kvalitetnijem protivniku. Utakmica u dvorani Tehničke škole započinje u 19 sati, sa vjerujemo dobrom posjetom domaćih navijača. Jer ove sezone je virovitičkim rukometašima pomoć s tribina itekako potrebna.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content