Održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Bušetini”

U prostorijama Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Doma zdrava u Bušetini na adresi Matije Gupca 25 u Bušetini, Općina Špišić Bukovica – KK.04.2.1.04.0315”.

Na početnoj konferenciji nazočne je pozdravio ravnatelj Doma zdravlja Ivica Fotez, dr. med., spec. fiz. med. i rehab. Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima zgrade osigura kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti za boravak.

Nositelj projekta je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 795.674,80 kuna, od čega su bespovratna sredstva 465.132,62 kuna. Završetak provedbe projekta je listopad 2020. godine.

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća četiri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice (zidovi na pročelju zgrade i zid prema negrijanom prostoru, strop prema tavanu, strop-ravni krov, strop-kosi krov, te zamjenu vanjske stolarije), te dvije strojarske mjere (rekonstrukcija sustava grijanja i ugradnja termostatskih ventila), kako bi se osigurali uvjeti za smanjenje utroška energije i emisije štetnih plinova CO2.

Izvođač radova je renomirana tvrtka UZOR COLOR d.o.o. iz Virovitice, dok stručni nadzor provodi ARHIS d.o.o. iz Slatine. Trenutni energetski razred zgrade je G, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred C, a projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 75,00 posto.

[g-gallery gid=”548930″]