OPĆINA ČAČINCI Vijećnici jednoglasno usvojili polugodišnji izvještaj Proračuna za 2019. godinu

Vijećnici općine Čačinci održali su redovnu 12. sjednicu. Budući da pitanja za Aktualni sat nije bilo, u nastavku sjednice vijećnicima je izvještaj o poslovanju dječjeg vrtića u 2018. godini iznijela ravnateljica Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, u sklopu koje vrtić djeluje, Kristina Krmpotić. Nakon kraće rasprave izvještaj je jednoglasno prihvaćen. Izvještaj o poslovanju Turističke zajednice podnijela je direktorice iste Ana Marunica istaknuvši odličnu poslovnu godinu, povećanja broja turista i noćenja te organizaciju niza aktivnosti u cilju promocije turizma čačinačkog kraja. I ovaj izvještaj je uz kraću raspravu jednoglasno prihvaćen, a potom i izvještaj o radu DVD-a Čačinci koji je podnio zapovjednik Siniša Ileš. Pred vijećnicima se potom našao polugodišnji izvještaj izvršenja Proračuna za 2019. godinu koji je potanko pojasnila voditeljica računovodstva JUO-a Maja Vreš.

– Prihodi su u odnosu na planiranih 18.862.400 kuna, u prvih šest mjeseci ostvareni u iznosu od 4.694.682 kuna ili 25 posto. Dok su rashodi od planiranih 18.726.400 kuna, ostvareni sa 3.358.413 ili 18 posto, te je time ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od 1.336.268 kuna. Najveći iznos prihoda ostvaren je od poreza i prireza na dohodak, a najveći rashod je za zaposlene, što je vrijedan segment jer se uz zaposlene u JUO, posebno radi o onima u zaposlenim u javnim radovima i kroz projekt ”Zaželi”, a radi se o ostvarenom iznosu od 936 tisuća kuna i čine 28 posto ukupno ostvarenih rashoda – rekla je Vreš nakon čega je i ovaj izvještaj jednoglasno usvojen.

Vijeće Čačinci 1

Potom je donesena Odluka o komunalnom redu, a sukladno novom zakonu o komunalnom gospodarstvu, zatim je jednoglasno donesena i odluka o sufinanciranju kupnje i gradnje prve nekretnine za stanovanje na području Općine, u kojoj stoji kako će općina svaku novu kupnju ili gradnju sufinancirati s 10 tisuća kuna. Na kraju sjednice, pod točkom različito načelnik općine Mirko Mališ predstavio je vijećnicima trenutne projekte Općine naglasivši kako je završena kanalizacija u Bukvičkoj ulici te staza u Lipovačkoj, otvoreni su radovi na izgradnji dječjeg vrtića, prijavljen je projekt za izgradnju tržnice i samo se čekaju rezultati natječaja.

– Potpisani su ugovori za energetsku obnovu zgrade NK Mladost u vrijednosti od 770 tisuća kuna, izgradnju staze mirisa bagrema vrijednosti 720 tisuća kuna, uređenja nerazvrstanih cesta vrijednosti 300 tisuća kuna, a tu je još i projekt uređenja staza na mjesnom groblju u vrijednosti 200 tisuća kuna. – rekao je Mališ, a njegov zamjenik Alen Jurenac doda važnu informaciju kako su Hrvatske ceste prihvatile projekt uređenja prometnica u središtu Čačinaca čime će biti riješeni krucijalni i gorući problemi prometovanja kroz samo središte i ono što je najvažnije, povećana sigurnost mještana. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content