OPĆINA PITOMAČA Održana sjednica Općinskog vijeća: Prihvaćena financijska izvješća o izvršenju proračuna

Sinoć je pod predsjedanjem potpredsjednika Općinskog vijeća Dinka Begovića održana sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača. Općinski su vijećnici nakon aktualnog sata prihvatili polugodišnje izvještaje o izvršenju općinskog proračuna i financijskih planova općinskih proračunskih korisnika (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić), kao i predložene 1. Izmjene i dopune proračuna i financijskih planova istih, uz pripadajuće programe koji su predloženi za izmjene (program socijalne skrbi, program gradnje odnosno održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, program utroška sredstava šumskog doprinosa, program javnih potreba u kulturi odnosno sportu). Nakon podnesenog izvješća o radu Općinskog načelnika za prvu polovinu ove godine, Općinski su vijećnici prihvatili Strategiju upravljanja imovinom u vlasništvu općine za razdoblje 2019.-2026. godine, kao i Godišnji plan upravljanja imovinom za 2020. godinu, a razmotreno je i Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim stadionima i igralištima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije.

IMG 7839Za dva općinska projekta (Izrada projektne dokumentacije za sanaciju i zatvaranje odlagališta komunalnog otpada Klisa, Poučno-edukativna pješačka staza Banov Brod) donesene su odluke o davanju financijskog osiguranja, izmijenjena je općinska odluka o načinu pružanja usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, raspisivanju ponovljenog javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Knjižnice i čitaonice Pitomača te razrješenju i imenovanju članova stručnog vijeća Centra za kulturu Drago Britvić.

IMG 7838– U odsustvu predsjednika Općinskog vijeća Rikarda Bakana pripala me čast da predsjedam večerašnjoj, 18. po redu sjednici Općinskog vijeća Općine Pitomača u ovom sazivu. Na dnevnom redu sjednice bilo je više od 20 točaka među kojima ističem one vezane uz financijske pokazatelje izvršenja općinskog proračuna u prvom polugodištu ove godine te predložene i prihvaćene 1. Izmjene i dopune općinskog proračuna i financijskih planova proračunskih korisnika. Ovim izmjenama i dopunama visina općinskog proračuna povećana je za 646.500,00 kuna i iznosi 40.378.500,00 kuna. Radna i konstruktivna atmosfera na sjednici doprinijela je da većina točaka od strane Općinskih vijećnika bude prihvaćena jednoglasno ili velikom većinom glasova, što me iskreno raduje – rekao je podpredsjednik Općinskog vijeća Dinko Begović nakon završetka sjednice. (pitomaca.hr)

[g-gallery gid=”550449″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content