Otvoren Športsko rekreacijski centar Kurija Janković: Dodatni sadržaji za još uspješniju priču heritage hotela

Rezanjem vrpce svečano je otvoren Športsko rekreacijski centar Kurija Janković u Kapela Dvoru. Riječ je o projektu vrijednom više od 7,8 milijuna kuna kojim je Hotel Kurija Janković dobio prijeko potrebne sadržaje kojim će upotpuniti svoju ponudu. Svečanom otvorenju, uz voditeljicu Hotela Kurija Janković Sanju Sudar, nazočili su saborski zastupnici Tomislav Tolušić i Josip Đakić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović sa zamjenikom Darkom Žužakom, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina Lukač Đuro Bukvić, Suhopolje Siniša Horvat, Špišić Bukovica Hrvoje Miler, Pitomača Željko Grgačić, predstavnici izvođača radova i nadzora.

MG 1916

Ovim projektom uređena je pristupna cesta i okoliš, dobivena su potrebna nova parkirališna mjesta, izgrađen je wellness centar s dvije saune, kao i vinski bar. Moderno su uređene i tribine, kao i svlačionice te sportski tereni. Riječ je o športsko rekreacijskom centru koji je jedini takve vrste u ovom dijelu Hrvatske, a ostvaren je u sklopu EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“ . Ovaj projekt je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

Voditeljica Hotela Sanja Sudar izrazila je dobrodošlicu svim gostima te ukazala na trud koji je uložen u stvaranje priče koju sada ima Hotel Kurija Janković.

– Službena statistika eVisitora za 2018. godinu kaže da je u Kuriji Janković ostvareno preko 4000 noćenja, od čega je 50 posto stranih turista. To je često još uvijek mnogima nevjerojatna priča, ali rezultati su vidljivi i opipljivi. Malo je onih koji su vjerovali da je tako nešto moguće, no dokazali smo da itekako je – rekla je Sanja Sudar dodavši kako i dalje razvijaju priču Hotela, a ovim će dodatnim sadržajima to činiti još lakše.
MG 1960

Od samih početaka u obnovu kurije u Kapela Dvoru bio je uključen i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.
– Hvala svima koji su vjerovali i pomogli da se ovako veliki projekt ostvari. Trebalo je devet godina, od zbora građana u mjesnom domu kada smo zajedno donijeli odluku da krenemo u obnovu ruševne kurije, do sada kada imamo priliku gledati ovu velebnu priču koja se događa s našom kurijom. Bivši župan Tolušić imao je viziju koja je najzaslužnija da naša Kurija Janković postane ponos općine, ali i puno šire – rekao je načelnik Bukvić dodavši kako je izgradnjom Športsko rekreativnog centra u sklopu Kurije Janković omogućen skori povratak nogometnog kluba Dinamo Kapela Dvor „kući“ na svoje terene.

MG 1992

Prijavitelj projekta uređenja športsko rekreacijskog centra je Virovitičko-podravska županija, uz partnere grad Barcs i županijsku Turističku zajednicu, dok je projekt napisala Razvojna agencija VIDRA.

Sreću uspješnim završetkom projekta izrazio je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

– Ovaj hotel baština jedini je takav u Slavoniji, izvrsno funkcionira samo su mu nedostajali dodatni sadržaji koji bi gostima omogućili i povećati broj dolazaka turista. Upravo ovakve investicije, kao što je to ovdje u vinski bar, wellness i športsko rekreacijski centar, te cesta do Jankovca, povećale su broj dolazaka turista i broj noćenja na području naše županije – rekao je župan Andrović dodavši kako je Županija prijavila još jedan projekt čije rezultate očekuje, a riječ je o otvorenom bazenu koji bi se također nalazio u blizini Hotela Kurija Janković.

MG 2000

Otvorenju Športsko rekreacijskog centra nazočio je i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac.

– Čuli smo koliko godina treba od sastanka u Mjesnom odboru do realizacije ovako velikog projekta, ali ono što je važno, može se. Od ruševne zgrade nastao je ovako lijep hotel koji je sada nadopunjen s novim sadržajima koji će zasigurno biti kvalitetan mamac za turiste koji će ovdje dolaziti. U Hrvatskoj ima puno ljudi koji su pametni i sposobni da iz takve jedne projektne ideje dođu do ovakvih kvalitetnih postignuća. Nama je važno da se EU fondovi koriste, da svi raspoloživi izvori financiranja budu maksimalno iskorišteni i da sve te novce koje smo svojim članstvom u Europskoj uniji dobili na raspolaganje što kvalitetnije iskoristimo na dobrobit građana – istaknuo je državni tajnik Žunac.

MG 2007

Jedan od pokretača uspješne priče heritage hotela Kurije Janković je i saborski zastupnik Tomislav Tolušić, tada župan virovitičko-podravski.

– Mislim da je obnova kurije bila prva ludost Virovitičko-podravske županije. Svi su bili nezadovoljni u ovoj priči, no na kraju se ispostavilo da je sve što smo osmislili ispalo dobro. 4000 noćenja na godišnjoj razini je 4000 turista koji dolaze u Kapela Dvor, općinu Lukač i Virovitičko-podravsku županiju. Otvorena su nova radna mjesta, a jednako tako ti turisti posjećuju i okolna mjesta i gradove, nešto kupe, prošeću i prave lijepu priču u ovoj županiji. A ono što je važno, ukoliko su zadovoljni uslugom, a vidimo da jesu, sa sobom povedu i druge – zaključio je saborski zastupnik Tolušić.

MG 2044

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”548280″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content