Početkom školske godine u virovitičkim osnovnim školama s radom počelo 22 pomoćnika u nastavi

U sklopu projekta „Korak u život jednakih mogućnosti – faza III“, od prvog dana škole – 9. rujna, s radom je započelo 22 pomoćnika u nastavi. Pomoćnici će raditi s 32 učenika u osnovnim školama Vladimir Nazor, Ivane Brlić Mažuranić te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

– Grad Virovitica u suradnji s našom Razvojnom agencijom VTA projekt prijavljuje od školske godine 2015./2016., a 2017. godine osigurali smo sredstva za pomoćnike u nastavi iz Europskog socijalnog fonda za sljedeće četiri školske. Projekt je vrijedan 5.979.837,60 kuna, a iznos sufinanciranja Grada je 478.387,01 kuna, rekla je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Edukaciju za pomoćnike prošlo je 25 pomoćnika osoba, a sa 22 je sklopljen ugovor o radu. Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici angažirat će se u:

  • OŠ Vladimir Nazor (11 pomoćnika)
  • OŠ Ivane Brlić Mažuranić te (4 pomoćnika)
  • Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (7 pomoćnika)

– Dosadašnja iskustva s pomoćnicima su pozitivna jer se uvidjelo kako su djeca koja su u posebnom načinu nastavnog procesa dosta napredovala. Pomoćnici u nastavi od velike su pomoći kako učenicima, tako i roditeljima i nastavnicima, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. (virovitica.hr)
[g-gallery gid=”549746″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content