POTRAGA NA PAPUKU Izletnici skrenuli s poučne staze i izgubili se, tražilo ih 16 HGSS-ovaca i dva policajca

U srijedu, tijekom večernjih sati, član HGSS Stanice Požega primio je poziv u pomoć dvaju izletnika čija se lagana popodnevna šetnja u Park šumi Jankovac neplanirano produžila i zakomplicirala. Naime, skrenuli su s poučne staze i više se nisu znali orijentirati, ubrzo ih je “uhvatio” mrak i počela je padati kiša, a ni gusta Papučka šuma nije pomogla. U potragu za izletnicima u 20:30 sati uputila su se dva tima HGSS Stanice Orahovica te su ih uspjeli kontaktirati putem mobitela, no dodatan problem predstavljalo je to što im je baterija na mobitelu bila na izmaku.

Spašavateljima su se na terenu priključila još dva tima HGSS Stanice Požega i Orahovica. Izletnike su pronašli nakon gotovo 3 sata potrage i to na području Velike Radetine. U potrazi je tako sudjelovalo deset spašavatelja HGSS Stanice Orahovica i šest spašavatelja HGSS Stanice Požega te dva djelatnika Policijske postaje Orahovica.

70825321 415331259121617 5358424314003587072 n
Foto: HGSS Stanica Orahovica

– Kako bi izbjegli ovakve situacije, osobito u ovo vrijeme kada je dan sve kraći, a noći hladnije, dobro isplanirajte svoj boravak u prirodi. Informirajte se o planinarskim stazama, javite bližnjima kamo ste krenuli, koristite adekvatnu odjeću i obuću i obavezno napunite bateriju mobitela! Ako zaškiripi zovite 112 – poručuju iz HGSS Stanice Orahovica. (www.icv.hr, ml; HGSS Stanica Orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content