POVELJA ZAHVALNOSTI Domaćica Sanji Mijac: Ova nagrada je dodatni poticaj da starinske recepte vratim na stol modernih obitelji

Najpopularnija domaćica Virovitičko-podravske županije, Sanja Mijac, svoj kulinarski put započela je prije gotovo 10 godina, kada ju je kao mladu djevojku počelo zanimati pripravljanje domaće zimnice, jela i finih kolača. Baš poput svake mlade djevojke, i Sanja je imala mnogo hobija. Pokoji propali kolač u kuhinji zato nije bio razlog za odustajanje, već je rezultirao željom za uspjehom. Malo po malo, Sanja je počela učiti od svoje majke i svekrve za koje kaže kako sve recepte ovoga svijeta „drže u malome prstu“.

Učiti kako kuhati i peći kolače dugotrajan je proces koji iziskuje mnogo sati vježbe i predanoga rada, pa je tako ova zaljubljenica u kulinarstvo započela svoje prve korake uz majčine savjete. Danas je Sanja M. popularna po svom blogu, a odnedavno i velikoj knjizi recepata „Iz života Domaćice“, u kojoj čitateljima odaje sve svoje tajne, iznosi sve prečace i stupice na koje možete naići za vrijeme pripreme hrane. Malim trikovima ova vrsna kuharica iz dana u dan svima onima koji vole boraviti u kuhinji olakšava pripremu jela u želji da uspiju i da budu sretni, baš onako kako je i ona bila sretna u svojim počecima, ali i danas, kada svoje kulinarske pothvate prati vrhunskim fotografijama i objavama na internetu.

Sanja je, kako kaže, kuhanjem povratila svoju kreativnost i zaigranost koju čovjek s vremenom izgubi, a tradicionalna domaća kuhinja kao što su kukuruzne proje, pogače, štrudle, poderane gaće, žličnjaci i razna variva su jela koja su ovoj poznatoj domaćici često na meniju, baš kao nekad našim bakama. Nagrada Virovitičko-podravske županije dodatni je poticaj da iz starinskih kuhinja zaboravljene recepte vrati na stol za modernu obitelj.

– Zahvalnica mi znači podršku u onome što radim, da idem dobrim putem i da nastavim još bolje. Ponosna sam jer moj blog doprinosi promociji našeg kraja – istaknula je ponosno Sanja M., koja ističe kako je najljepše ovdje doma, u našoj Virovitici. (www.icv.hr, lmh, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content