POVODOM EUROPSKOG TJEDNA SPORTA U srijedu, 25. rujna održat će se Kros grada Slatine 2019.

U srijedu, 25. rujna, bit će održan Kros grada Slatine, na kojemu će sudjelovati djeca predškolskog uzrasta, učenice i učenici osnovnih i srednjih škola, osobe s invaliditetom i građanstvo. Kros će započeti na kros stazi Osnovne škole Eugena Kumičića u 15.30 sati.

Kros se održava povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta i početka nastavne godine, a organiziraju ga Atletski klub Slatina i Zajednica sportskih udruga grada Slatine.

Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave Dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (10. rujna) te promicanja tjelesne aktivnosti.

Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe pod motom “#BeActive – budi aktivan”.

Vanjska poveznica ovog sportskog događaja je bijela majica kao “zastava prijateljstva”. Prvih šest plasiranih trkača osvaja majicu, a tri prvoplasirana i medalje.

Svi natjecatelji trebaju pripremiti listić s napisanim imenom i prezimenom, kategorijom i vrtićem ili školom koju pohađaju. Na krosu je osigurana liječnička pomoć.

Raspored i vrijeme održavanja po kategorijama

(www.icv.hr, adf, AK Slatina, foto: arhiva, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content