PRVI DAN ŠKOLE U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI VIROVITICA Prvašići dočekani s osmijehom, pjesmom i igrokazom

Svakome od nas u sjećanju je ostao “slavni” prvi dan škole, svi se sjećamo prve školske torbe, novih prijatelja i prvog puta kada smo sjeli u školske klupe.

Da prvašićima Katoličke osnovne škole Virovitica prvi školski dan ostane u lijepom sjećanju, potrudili su se učenici drugog razreda te im priredili prigodnu priredbu kojom su danas (ponedjeljak) dočekali svoje nove prijatelje.

– Baš kao što sam bio sretan u subotu, radostan sam i danas kada nam u školu dolaze učenici prvoga razreda. Jedan dio djece je bio i otišao, a sada su sve oči uprte u prve razrede. 37 je novih prvaša koji su upisani u prvi razred. Za njih je pripremljen prigodni program nakon kojega će upoznati svoje učiteljice. Također, danas će po prvi puta sjesti u školske klupe na kojima će ih dočekati maleni darovi koje je posebno za njih pripremila škola u suradnji s učiteljicom M. Šimić – s veseljem je rekao vlč. Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

IMG 1310 Custom

Recitacije, pjesmice, igrokazi te mnogo dječjeg smijeha učinili su da se učenici prvog razreda osjećaju dobrodošlima. Učenici drugoga razreda svojim su novim prijateljima kroz recitaciju objasnili da škola nije mjesto strašno već da se tu može i kroz igru nešto novo naučiti. Pojasnili su im i pravila škole, što se sve smije, a što ne smije. Na kraju su svi zajedno zapjevali poznatu dječju pjesmicu “Kad si sretan” što je izmamilo osmjehe, ali i suze mnoštva roditelja u publici.

Prvašićima su dobrodošlicu poželjeli i Ljubiša Krmar, duhovnik škole, ravnateljica Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, Marijana Novak Stanić te Ivica Žuljević predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole pri HBK.

– Prvašima koji započinju jedan novi životni hod u našoj školi i u našim prostorima želim dobrodošlicu. Neki dan smo svjedočili otvaranju ove škole i blagoslovu te se radujemo što smo mogli, ne za sebe, nego prvenstveno za vas roditelje i djecu koja su odlična i izvrsna, obnoviti ovu školu, kako bi djeca mogla rasti na duhovnom i intelektualnom području – rekao je prečasni Ivica Žuljević te pozdravio sve nazočne u biskupovo i u svoje ime.

MG 1283 Custom e1568035815509

Učenici prvašići, danas su se prvi puta susreli sa svojim učiteljicama koje nikako nisu mogle sakriti uzbuđenje i znatiželju. Učiteljica Ana-Marija Brodjanac osobito je radosna prilikom dolaska prvašića u nove školske klupe.

-Jako sam uzbuđena, jedva čekam upoznati prvašiće i započeti njihov put učenja i odrastanja – poručila nam je ova draga učiteljica produženog boravka prvoga razreda.

Prvi dan škole za sve roditelje je poseban dan u životu njihovog djeteta. Pred vratima škole brisale su se suze radosnice, a svaki korak bliže bio je nova prilika za ovjekovječiti trenutak prvašića sa novom torbom na leđima.

-Uzbuđeni smo jako danas, ali moj prvašić još ne zna što ga sve čeka, no prisutno je uzbuđenje od nepoznatoga ali i veselje što će upoznati nove prijatelje – rekla nam je mama prvašića Tadeja Ivekovića.

IMG 1319 Custom

– Ispočetka je bio malo sramežljiv, ali kada su dečki potrčali prema njemu, oslobodio se i razveselio – dodala je mama Manuela Iveković.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”549882″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content