RED VITEZOVA RUŽICE GRADA U najavi dosad neviđeni srednjovjekovni spektakl na Jankovcu

Park šuma Jankovac i ove će jeseni biti poprište viteškog spektakla. U organizaciji Parka prirode Papuk, Turističke zajednice općine Čačinci, Reda vitezova Ružice grada i Hrvatskih šuma, 26. i 27. listopada bit će održan tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir.

Red vitezova Ružice grada pobrinut će se da Park šuma Jankovac na dva dana bude mjesto vremeplova te će posjetiteljima odškrinuti vrata povijesti i smjestiti ih u doba srednjeg vijeka.

-Evo i ove godine dovodimo doista veliki srednjovjekovni spektakl na Jankovac. Gosti će nam biti najbolji viteški redovi u Hrvatskoj te dragi gosti iz inozemstva. Pripremamo još neviđeni sadržaj do sada, bit će tu puno borbi, zanimljivih događaja, sajam srednjovjekovne opreme i puno drugih stvari koje jamče događaj za pamćenje. Naravno, sve što pripremimo, posebno u vidu borbi bit će odrađeno uz povijesne činjenice zahvaljujući našim povjesničarima, članovima Reda i to je zapravo nešto po čemu smo specifični jer sve želimo prikazati istinito i autohtono. To je naše najveće bogatstvo, takvu povijest malo tko ima i to moramo čuvati i prikazati – kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić.

Ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac dodao je kako je viteški turnir i ove godine u sklopu prepoznatljivog i velikog projekta.

-Ovogodišnji Srednjovjekovni viteški turnir bit će u sklopu manifestacije PReKUL festival koja je organizirana u sklopu projekta Geo priče UNESCO geoparka. PReKUL festival je festival promicanja kulturno – povijesne baštine Parka prirode Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta. Očekujemo velik broj posjetitelja na Jankovcu jer će i sadržaji ove godine biti puno atraktivniji i zabavniji, kako oni viteški tako i svi popratni sadržaji koje priprema naša ustanova – zaključio je Jurenac.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je izgledao prošlogodišnji srednjovjekovni spektakl.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”485590″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content