ŠKOLSKO ZVONO ZAZVONILO U PITOMAČI Osnovna škola Petra Preradovića dočekala svoje nove učenike – razigrane prvašiće

Ovogodišnji prvašići hrabro su zakoračili u školske klupe. Prigodnu dobrodošlicu danas (ponedjeljak) su im pripremili učenici Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

Prisutnima se obratio i ravnatelj škole Igor Maresić te prvašićima poželio puno uspjeha u školovanju. Predstavnici policije održali su kratko predavanje o sigurnosti u prometu te prvašićima podijelili prigodne poklone. Nakon toga uslijedila je prozivka učenika. U pratnji roditelja i svojih učiteljica, učenici su počeli s upoznavanjem učionica.

IMG 7661

-U ovoj školskoj godini na početku se uvijek radujemo našim novim najmlađim učenicima prvih razreda. Naša matična škola ima tri razreda A, B i C, ukupno 61 učenik, dok je u područnim školama još njih četrdesetak, dakle ukupno 101 učenik prvašić. Taj broj je nekako svake godine gotovo identičan i sva sreća da imamo toliki broj učenika s obzirom da znamo i sami tendenciju smanjenja broja učenika, ali mi još uvijek s tim brojem dobro stojimo i nadam se da će tako ostati i dalje, ali ono što mogu naglasiti da ove godine uz energetsku učinkovitost imamo i malo drugačiji raspored rada osnovne škole, pogotovo razredne nastave. Radovi su u tijeku i vjerujem da će učionice koje su inače predviđene za učenike nižih razreda biti vrlo brzo završene i da će gotovo zasjati u najboljem sjaju, potpuno nove primjerene novim načinima poučavanja i pedagoškim standardima koje zahtjeva Europska Unija – zaključio je ravnatelj škole Igor Maresić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”549963″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content