“STARI SOKOL NEBOM LETIO” Virovitička Vila Velebita tradicionalnom Ličkom noći obilježila desetogodišnjicu rada

U Mjesnom domu u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ, virovitička Udruga Ličana Vila Velebita održala je tradicionalnu Ličku noć.

Ovogodišnjom Ličkom noći obilježena je desetogodišnjica postojanja virovitičke “Vile Velebita”. Sve članove društva i goste pozdravila je predsjednica Udruge Željka Grahovac. Uz virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina i župnika virovitičke župe svetog Leopolda Mandića Ivicu Šoha, na večeri su bili predstavnici udruga Ličana iz Bizovca, Belišća, Slavonskog Broda, Požege i Slatine te predstavnici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, koje okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine.

IMG 4952 Custom

-U svom desetogodišnjem radu organizirani su izleti, predstavljanje knjiga, ostvarili smo suradnju s udrugama Ličana iz Slavonije, organizirali nastupe ličkih KUD-ova u Virovitici, organizirali smo humanitarni koncert u virovitičkom kazalištu za poplavljeno područje u Kosinju i pomagali ličke obitelji za Božić – naglasila je predsjednica Vile Velebita Željka Grahovac.

U kraćem programu nastupila je muška pjevačka grupa virovitičke Vile Velebita i Kulturno-umjetničko društvo Virovitica, koji su svojim pjesmom i plesom oduševili nazočne. Program je vodio raspoloženi Božidar Biondić.

IMG 4980 Custom

Nakon večere nazočne je zabavljala slatinska grupa Fantazija, koja je svojom svirkom podigla atmosferu u domu. Uz niz ličkih pjesama, koje su bile najčešće na repertoaru, bilo je i napjeva iz ostalih hrvatskih krajeva. Najizvođenija pjesma večeri bio je “Stari sokol”, kojega su glazbenici izveli pet-šest puta na zamolbu oduševljenih poklonika ličke pjesme. Nazočni su se raspjevali i rasplesali do dugo iza ponoći.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”550710″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content