SUSRET PREPUN LJUBAVI Članovi Udruge Veliko srce Malom srcu uživali u Suhopolju

Njihovi su susreti prepuni emocija i iskrenosti i uvijek su prilika za lijepe uspomene. Riječ je o članovima Udruge Veliko srce Malom srcu, koja okuplja liječnike, medicinske sestre i roditelje te djecu rođenu sa srčanim greškama, a koji su svoje redovno godišnje okupljanje održali u subotu u Suhopolju. Domaćin ovogodišnjeg velikog susreta, na kojem je bilo oko 160 ljudi iz cijele Hrvatske je bila najmlađa i najmanja Podružnica udruge, iz naše Virovitičko-podravske županije.

srce11

-Bila nam je čast i ponos biti domaćinima ovog, nama jako važnog susreta i svima hvala koji su pripomogli svojom potporom, donacijama, pomoći, od Virovitičko-podravske županije, do brojnih dobročinitelja. Nemamo riječi kojima bismo izrazili svoju hvalu i sreću što se ovaj susret održao upravo kod nas – istaknula je Irena Gros u ime županijske podružnice Udruge.

PODRŠKA I RAZMJENA ISKUSTAVA

Okupljanja poput ovog članovima su prisjećanje na zajedništvo i potporu koju njeguju, a koji su proistekli iz teških životnih trenutaka, iz kojih su kao obitelj izašli samo još jači.

srce9
foto: Udruga Veliko srce Malom srcu

Susret je predvodio poznati pedijatrijski kardiokirurg dr. Dražen Belina, predsjednik Udruge, koji je spasio na stotine djece i u njihovoj je borbi za život prisutan od prvog dana. On je rastavljao i srca poznatih virovitičkih sijamskih blizanki te je svjetski poznat kardiokirurg, za kojeg djeca i roditelji ističu kako je po svemu, od liječničke ekspertize do pristupa pacijentu, doslovno „čovjek od srca“. Na susretu su bili i dopredsjednica Udruge Barbara Vidović Brzaj te roditelji i djeca sa srčanim greškama, koji su iskoristili priliku za druženje, zabavu i izmjenu iskustava.

srce5

Druženje su djeci i roditeljima uljepšali članovi Udruge KrEdA, glumac Goran Koši, kao i Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, koja je svojim ljestvama omogućila fotografu iz Video studija Vito stvoriti jedinstvenu milenijsku fotografiju za uspomenu.

Vatrogasci županijske Vatrogasne zajednice obećali su pomoći Udruzi u prikupljanju novčanih sredstava za kupnju medicinske opreme, jednoj od važnih aktivnosti kojom se, između ostalog, članovi Udruge posvećuju u svom djelovanju.

(www.icv.hr, foto: Udruga Veliko srce Malom srcu, vz-vpz.hr)

[g-gallery gid=”548122″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content