Vojni policajac Josip Perić (25) iz Dugog Sela Lukačkog poginuo u naletu kamiona na autocesti A1

Vojni policajac koji je danas poginuo u naletu kamiona na autocesti A1 rodom je iz Dugog Sela Lukačkog, a riječ je o 25-godišnjem Josipu Periću, izvijestio je MORH. Kako piše Večernji.hr, kolona vojnih vozila kretala se autocestom iz smjera Karlovca prema Zagrebu, a konvoj vojnih vozila, kako to obično biva u sličnim situacijama, kretao se po desnoj prometnoj traci. No, zbog kvara na Patriji kolona se u jednom trenutku zaustavila na zaustavnoj traci. Vojni policajac, koji je bio i vozač vozila vojne policije i koji je vozilo također ostavio iza kolone na zaustavnoj traci, izišao je iz automobila. U tom trenutku na njega je velikom brzinom naletio civilni kamion s prikolicom pokrivenom ceradom.

– Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca. Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku. Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske. Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji – priopćili su iz MORH-a odmah po nesreći.

– Sve se dogodilo u par trenutaka. Vozili smo prema Karlovcu i u daljini vidjeli konvoj vojnih vozila koji su išli prema Zagrebu. Dok smo se približavali većina je već bila na zaustavnoj traci, ali su ostali automobili normalno vozili pored njih. U jednom je trenutku prošao i kamion koji se u jednom trenutku zaljuljao i naglo stao. Tada smo vidjeli strku vojnika, ali nismo znali što se dogodilo – ispričao je za Večernji.hr jedan od očevidaca koji se s kolegom vraćao iz Zagreba. Tek je kasnije, dodaje, doznao što se zapravo dogodilo, te da je čovjek stradao jer ga je udario baš taj kamion kojeg je vidio da se zaljuljao i stao.

– Kamion je vozio u svojoj traci, ali i vojni je policajac morao biti u zaustavnoj traci, jer nije bilo nikoga ispred kamiona kada se približavao. Tko zna što se dogodilo, je li presudio jedan trenutak kada se kamion slučajno našao preblizu čovjeku i pokupio ga. Uglavnom tragedija. Ti su dečki iz vojne policije često na cesti i znaju svoj posao jako dobro, tko zna šta se dogodilo – dodao je. Na mjestu nesreće bio je tim Hitne pomoći, ali, nažalost, vojnom policajcu nije bilo pomoći. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content