“Vukovi” iz Taborišta obilježili 28. obljetnicu oslobađanja vojnog objekta Šištat

Udruga hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak “Vukovi” Taborište, obilježila je 28. obljetnicu oslobađanja nekadašnjeg vojnog objekta Šištat, u kojoj su i sami sudjelovali. Nakon polaganja vijenaca kraj spomen obilježja gradskog groblja u Virovitici, Vukovi su obišli Šištat gdje su evocirali uspomene na slavne dane Domovinskog rata i oslobađanje vojnih objekata na području grada Virovitice.

Oslobađanjem nekadašnjeg skladišta oružja Šištata hrvatski bojovnici došli su do znatnih količina naoružanja kojeg su znalački iskoristili u oslobodilačkim akcijama koje su uslijedile. O značaju ove akcije govorio je predsjedenik “Vukova” Mirko Vuletić koji se prisjetio 16. rujna 1991. godine kada su hrvatski branitelji iz Taborišta, Virovitice i Svetog Đurađa nakon kratkotrajnog vatrenog okršaja oslobodili veliko spremište streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava uz prometnicu Virovitica – Grubišno Polje.

– U akciju smo krenuli noću na svoju inicijativu i uz pomoć dragovoljaca iz Milanovca i Sv. Ðurđa. Objekt Šištat pao je pred jutro, a kada smo ušli u njega, zatekli smo značajne količine streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, što nam je tada itekako dobro došlo za daljnje ratovanje – rekao je tom prigodom predsjednik “Vukova” iz Taborišta Mirko Vuletić. Evociranju uspomena nazočili su između ostalih i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić. (www.icv.hr, bs) [g-gallery gid=”551129″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content