ZAKAČI SE ZA VOLONTIRANJE Suhopolje i ove godine sudjeluje u međunarodnom volonterskom projektu “72 sata bez kompromisa”

Veliki međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ već niz godina provodi se diljem Europe, pa tako i Hrvatske. Uz brojne hrvatske gradove (Dubrovnik, Karlovac, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb) koji su uključeni u akciju, nalazi se i jedna općina – Suhopolje.

Baš kako ovogodišnji slogan kaže “Zakači se za volontiranje”, mnoštvo mladih sudjelovat će u raznolikim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama. Projekt okuplja mlade koji žele svoje slobodno vrijeme iskoristiti na plemenit način, pomažući onima kojima je najpotrebnije. Tako će se za volontersku avanturu „72 sata bez kompromisa“ i ove godine “zakačiti” više od četiri tisuće mladih diljem Hrvatske. Oni će 18. do 21. listopada beskompromisno darovati svoje vrijeme, znanja, vještine za druge kao i svoju lokalnu zajednicu u sudjelujući u brojnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama.

72s4

Prijave za ovogodišnji projekt su započele, a “najzakačeniji” volonteri već su prijavili svoje sudjelovanje znajući da je broj prijava po gradu ograničen, a interes svake godine sve veći. Tako će ove šeste godine održavanja projekta u njemu sudjelovati više od 4000 mladih od 16 do 30 godina – što kao pojedinci, a što kao grupe.

Od prošle se godine ovaj volonterski maraton provodi se i u Suhopolju, u organizaciji Savjeta mladih Općine Suhopolje. Projekt „72 sata bez kompromisa“ želi animirati mlade općine Suhopolje da se kroz projekt “zakače” za volontiranje dajući svoje vještine, znanja, sposobnosti i vrijeme za dobrobit drugih, zajednice, a preko toga i sebe.

72s8

Ljepota i beskompromisnost volontiranja u projektu „72 sata bez kompromisa“ nalazi se u tome što volonteri do zadnjeg dana ne znaju koju će akciju dobiti, gdje će volontirati ni što će raditi. Prilika je to koja svima donosi nova poznanstva i prijateljstva, ali i otkrivanje sebe i svojih vještina i sposobnosti koje do sad nisu poznavali.

Savjet mladih Općine Suhopolje poziva sve zainteresirane da se prijave, putem aplikacije na stranici 72sata.hr ili putem obrazaca koji se nalaze na Facebook stranici Savjeta mladih Općine Suhopolje. Prijave su otvorene do petka, 18. listopada. (www.icv.hr)

72s7

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content