Započela energetska obnova zgrade Područne škole u Milanovcu

Na zgradi Područne škole u Milanovcu započeli su radovi na energetskoj obnovi. U sklopu projekta na školi se planiraju izvesti mjere energetske obnove koje uključuju toplinski izolacijski ETICS sustav za fasadu, zamjenu postojeće neadekvatne stolarije novom aluminijski plastificiranom stolarijom, ugradnju zaštite od sunca na ugrađenu stolariju i ugradnju plinskog kondenzacijskog kotla.

Dinamika izvođenja radova prilagođava se uvjetima rada u školi u cilju nesmetanog izvođenja radova i primjenom mjera zaštite na radu. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja listopada nakon čega će uslijediti energetsko certificiranje zgrade. Završetkom projekta energetske obnove Područna škola u Milanovcu će iz trenutnog energetskog razreda D prijeći u energetski razred B.

Energetskom obnovom smanjit će se godišnja potrebna toplina za grijanje za 61,73%, godišnja primarna energija za 53,60% i godišnja emisija CO2 za 54,30%. Ulaganjem u obnovu Područne škole u Milanovcu osigurat će se ušteda energenata koja će dovesti do financijskih ušteda, kao i ugodniji boravak učenicima i djelatnicima.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a napisala ga je Razvojna agencija VTA. Ukupna vrijednost projekta je 773.253,11 kn.

logos

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content