ZBOGOM, JOSIPE Neutješna obitelj, prijatelji i kolege oprostili se od vojnika Josipa Perića

Dobrota, poštenje, skromnost, radišnost i čast bile su glavne odlike vojnog policajca Josipa Perića (25) iz Dugog Sela Lukačkog nedaleko od Virovitice, od kojeg su se danas (petak) na Mjesnom groblju u Lukaču oprostili neutješna obitelj: roditelji Božica i Mirko, sestre Ivana i Marija, djevojka, rodbina, prijatelji i kolege te mnogobrojni mještani i poznanici.

Molitvama za Josipa Perića, pripadnika Pukovnije vojne policije koji je u ponedjeljak poginuo u naletu kamiona na autocesti A1 između Jastrebarskog i Desinca za vrijeme obavljanja službene dužnosti i koji je danas pokopan s vojnim počastima pridružio se i ministar obrane Damir Krstičević u pratnji predstavnika MORH-a te vojnicima s kojima je pokojni Josip radio i služio Domovini. Nagla smrt mladog vojnika na kojeg je za vrijeme obavljanja službene dužnosti naletio civilni kamion na zaustavnom traku potresla je cijelu Hrvatsku.

IMG 20190913 182127

U riječima utjehe koju je uz milanovačkog župnika vlč. Josipa Homjaka svim nazočnima uputio msgr. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj, mogla se iščitati i poruka nade. – Ovo nije kraj, ovo je početak jednog novog života. A dobrota, hrabrost i sve druge vrline koje je Josip nosio i dijelio s drugima sigurno imaju posebnu vrijednost kod Krista, koji živi uvijeke – rekao je vojni biskup, istaknuvši kako nitko ne može odgovoriti na pitanje zašto neki život završi prerano, već da to ostaje tajna vjere s nadom i pouzdanjem u Krista.

Uputio je iskrenu sućut obitelji i svima koji su s Josipom živjeli, radili i radovali se.

U posebno emotivnom govoru od svog “brata po oružju” oprostili su se njegovi kolege i prijatelji, hrvatski vojnici i vojni policajci. Govoreći o tome kakav je neizbrisiv trag u njihovom životu ostavio ovaj skroman i požrtvovan vojnik, nitko nije mogao suspregnuti suze.

IMG 20190913 182230

-Znam, kaže se: vojnici ne plaču, ali Josipe, danas je toliko bola u nama da te molimo za oprost jer je preteško oprostiti se od tebe, brate. Teško je vjerovati da više neće biti tvog osmijeha, tvoje dobrote. Neka te u svoje okrilje sada uzme ova zemlja kojoj si tako vjerno služio, a mi ti obećajemo da te nikada nećemo zaboraviti i da ćeš uvijek živjeti u našim srcima – poručili su kolege vojnici koji su se od Josipa oprostili uz najvišu vojnu počast – počasnom paljbom s tri pucnja.

IMG 20190913 182247

S njima, na vječni počinak Josipa Perića su ispratili mještani Dugog Sela Lukačkog i drugih mjesta, njegovi vatrogasci dobrovoljci, nogometaši, svirači, stotine ljudi koji su za Josipa imali samo riječi hvale te molitve za njegovu dušu uputili i na misi zadušnici koja je služena u župnoj crkvi sv. Luke u Lukaču. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content