ZDRAVI I UKUSNI OBROCI Učenici Područne škole u Taborištu uživat će u doniranim paketima zdravog voća i povrća

Jedan od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice je nedvojbeno prekomjerna tjelesna težina. Njeni uzroci, oni mimo zdravstvenih stanja, su najčešće posljedica prekomjernog unosa hrane, to jest kalorija i nedovoljne potrošnje istih. Sjedenje na poslu, za računalom, pametnim telefonom i knjigom u kombinaciji sa umorom i nedostatkom motivacije za fizičkom aktivnosti dovodi do sve većeg postotka građana Hrvatske koji imaju problema s težinom.

Kako bi podigli svijest o tome koliko je bitna zdrava i ujednačena prehrana, pogotovo među onima najmlađima, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić u utorak je potpisala ugovor s virovitičkim Kauflandom o donaciji paketa voća i povrća Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, područnoj školi Taborište.

brlici kaufland 1 Custom

JEDNOSTAVNO I UKUSNO

– U našoj županiji otprilike 36 posto djece pati od pretilosti ili prekomjerne tjelesne težine, tako da ovaj projekt je sigurno jedan mali korak prema tome da se svi osvijestimo o zdravoj prehrani – rekao je prilikom preuzimanja paketa donacija ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović.

Donacije, koje dolaze u vidu sezonskog voća i povrća, za područnu školu bit će pripremljene svakog utorka te će ih škola preuzimati u Kauflandu. Paketi su količinski koncipirani tako da zadovolje potrebe djece koja pohađaju Područnu školu Taborište.

– Važno je i napomenuti ideju, odnosno želju naših učiteljica da se doniranim povrćem pripremaju jednostavni obroci kako bi djeca vidjela, i na kraju krajeva okusila, kako zdravi i povrtni obroci zapravo mogu biti ukusni i svrsishodni – objasnio je I. Tomljanović.

brlici kaufland 3 Custom

Zajedno sa predstavnicima Kauflanda, učenicima je na njihov prvi dan škole uručio pakete zdrave hrane u kojima će, bez sumnje, uživati zajedno sa svojim učiteljicama. Da je ovo samo početak programa čiji cilj je osvijestiti djecu, mlade i ostale starosne dobi o važnosti zdrave prehrane svjedoče i planovi za budućnost Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

– Osim Školske sheme i preventivnih programa, sada je i Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije pokrenuo jedan projekt, on će trajati 18 mjeseci, a naša škola će se uključiti u njega, kao i druge županijske škole – zaključio je ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić koji smatra kako će ova suradnja s Kauflandom osvijestiti mlade o važnosti zdrave prehrane. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content