100 GODINA ŽUPE SV. JOSIPA SLATINA Dan župnog zajedništva protekao uz pjesmu, ples i svečani ručak

foto: M. Feldi

Nakon svete mise u crkvi sv. Josipa, Park 136. slatinske brigade bio je jučer (nedjelja) mjesto okupljanja mnoštva vjernika, župljana slatinskih župa sv. Josipa i bl. Ivana Merza, ali i članova ostalih vjerskih zajednica koje djeluju u Slatini na Danu župnog zajedništva uz ručak i druženje, koji organizirala Župa sv. Josipa povodom 100-tog rođendana.

Dan župnog zajedništva svojim je nastupom uveličalo Kulturno-umjetničko društvo “Dika” Slatina, koje se predstavilo sopjanskim pjesmama i plesovima pod vodstvom Eve Balković, a potom se s nekoliko prigodnih riječi okupljenima obratio dekan Slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić koji je blagoslovio pripremljeni objed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
foto: M. Feldi

– Smatrao sam da je dobro i lijepo da osim onog službenog dijela proslave bude jedan ovakav dan, Dan župnog zajedništva i druženja, da se i na ljudski način malo proveselimo, zapjevamo, podružimo, porazgovaramo, jer, složit ćete se, da nam u zadnje vrijeme toga nedostaje. Uvijek negdje žurimo, nemamo vremena jedni za druge, a evo tako je malo potrebno da nam bude lijepo, da se prisjetimo lijepih trenutaka iz prošlosti i da dragome Bogu ali i jedni drugima zahvalimo na ovih 100 godina koje su iza nas. U tih 100 godina ugrađeno je puno vjere, ljubavi, dobrote, puno zajedništva naših baka i djedova, naših predaka, a mi smo plod njihove vjere i njihove ljubavi, i želimo to danas ovdje obilježiti – istaknuo je vlč. Hrgić.

foto: M. Feldi

Župa sv. Josipa, u suradnji s Gradom, počastila je Slatinčane i ostale dobronamjernike s pečenom voletinom u kotlovini te s 300 litara čobanca, a druženje je nastavljeno uz Tamburaški sastav Fantasia.

(www.icv.hr, adf, mf)

[g-gallery gid=”555507″]