ČAK 111 PUTA DAROVAO KRV Predsjednica RH odlikovala našeg Denisa Delića Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka, a u povodu nedavnog obilježavanja Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske. Među njima je, na svečanosti koja je održana u utorak, bio i Denis Delić, predsjednik Kluba darivatelja krvi „100+ Virovitičko-podravske županije“. Denis, koji je do sada krv darivao 111 puta, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Među odlikovanima s područja naše županije, trebao je biti i Vlado Ciraki (bio je bolestan) i Ranko Popović (trenutno je u Njemačkoj).

Za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 137 dobrovoljnih darivatelja krvi.

– Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva – kazala je Predsjednica.

Čestitavši odlikovanima, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je nadu kako će oni biti nadahnuće i drugima, posebno mladima kako bi se tradicija darivanja krvi jednakom dinamikom nastavila u našoj Domovini. (predsjednica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content