DAMIR VAŠAREVIĆ NAPUSTIO VIRO VIROVITICU Novi trener Tomislav Prebeg vodi momčad u subotnjoj utakmici s Vidovcem

Od početka priprema trener seniorske momčadi rukometnog prvoligaša Viro Virovitice pričao je o napuštanju trenerske pozicije. Njegove najave su se ostvarile nakon utakmice trećeg kola prve lige Sjever i gostovanja u Rudama.

Ponudio je ostavku, koju je uprava prihvatila. Zbog obiteljskih razloga Vašarević će napraviti malu pauzu u trenerskom radu. Do pronalaženja novog trenera treninge je vodio Darko Grdić. Između nekoliko opcija uprava je prihvatila najoptimalniju. Novi trener je Tomislav Prebeg iz Slatine. Bio je niz godina trener u Slatini i Virovitici, a i obiteljski je “vezan” uz vrhunski rukomet.

Prebeg je najbolje rezultate postigao vodeći seniorski sastav Slatine u jedinstvenoj 1B ligi. Protekle dvije sezone radio je u školi rukometa Viro Virovitice. S mlađim kadetima se plasirao na državnu završnicu, a prošle sezone prekinuo je vođenje kadetske momčadi zbog zdravstvenih problema. Poboljšanjem zdravlja vratio se na trenersku klupu.

IMG 7307 Custom

Na večernjem treningu u srijedu prvo se od ekipe oprostio dosadašnji trener Vašarević poželjevši novom treneru i igračima puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Predsjednik Kluba Igor Tomljanović predstavio je novog trenera, kojemu će u radu pomagati Darko Grdić.

– Ostajemo u dosadašnjem igračkom sastavu i vjerujem da možemo održati dosadašnji ligaški status – tom prilikom igračima je rekao Igor Tomljanović.

Trener Vašarević praktički je stvorio okosnicu sadašnje seniorske momčadi. Tu su igrači rođeni 1998. i 1999. godine, s kojima je radio od mini rukometa do seniorskog sastava.
U seniorskoj konkurenciji s momčadi je osvojio naslov prvaka u 2. ligi Istok i plasman u 1. ligu Sjever, u kojoj je u protekle dvije sezone bio u vrhu. Prve godine ekipa je bila peta, a protekle treća. Dio igrača je u te tri godine prihvatio izazov i otišao u jače klubove. Najzvučnija imena među njima su Kristijan Smiljčić, Luka Moslavac i Karlo Vašarević. Trener Vašarević usprkos tome uspio je “iskemijati” dobitnu kombinaciju.

IMG 7300 Custom

Već ove subote, 5. listopada rukometaši Viro Virovitice s novim trenerom, koji će imati “vatreno krštenje”, igraju utakmicu 4. kola 1. lige Sjever. Utakmica se igra u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”554437″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content