DAN DARIVATELJA KRVI U VIROVITICI Uručene zahvalnice za plemenitost i humanost, Tomo Šantek 100 puta darivao krv, Branka Bogdanović 75 puta

U prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, danas (petak) svečano su uručene zahvalnice darivateljicama i darivateljima koji su krv dali 35, 50, 70 i 100 puta.

Okupljene su dočekali i pozdravili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Margareta Ptiček, stručni suradnik za prvu pomoć i dobrovoljno darivanje krvi pri Gradskom društvu Crvenog križa Dražen Jendrašić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

IMG 9049 Custom– Nije sam ovaj dan vaš dan, vaši su svi dani kada ste odvojili dio svog vremena. Kao nekadašnji ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, znam koliko je to entuzijazma dok dočekate da dođete na red darovati krv. S obzirom da su nam prije nekoliko godina ukinuli transfuziju, morate čekati tu akciju pa nekada ne možete ni doći zbog raznih okolnosti. Nadam se da će se to uskoro promijeniti na razini cijele Hrvatske jer nije pao broj darivatelja nego je pao broj mogućnosti da darujete krv – rekao je A. Bjelica te zahvalio darivateljima u ime Grada Virovitice na njihovom angažmanu.

Posebno ponosna je bila ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac koja je istaknula kako je među darivateljima koji dobivaju priznanja za više puta darovanu krv i jedna žena. Branki Bogdanović uručena je zahvalnica zbog 75 puta dobrovoljno darovane krvi.

IMG 9107 Custom– Prvi put sam darovala krv prije tridesetak godina, kao 31-godišnjakinja. Netko je išao na operaciju te je nas desetak provjeravalo koja smo krvna grupa da bismo bili u mogućnosti darovati krv. Tada sam još radila u štampariji pa smo išli svaka tri, četiri mjeseca dati krv. Tako je sve počelo, s ekipom iz štamparije – s osmijehom na licu kaže B. Bogdanović kojoj je darivanje krvi – “u krvi”.

– Moj brat i mama su darivali krv, kod nas u obitelji je normalno da daruješ krv kada si zdrav. Dok sam zdrava, nastavljam i ja dalje – zaključuje Branka Bogdanović.

IMG 9092 CustomOsim B. Bogdanović, koja je dobila zahvalnicu i zlatni znak za darivanje krvi, za 100 darivanja zahvalnicu i zlatni znak dobio je i Tomo Šantek.

– S dobrovoljnim darivanjem krvi sam započeo tijekom 1970-ih godina. Motivacija mi je bila vrlo jednostavna, želio sam pomoći ljudima kojima je pomoć trebala – kratko i jasno rekao je jubilarac T. Šantek koji zahvalnicu za davanje krvi shvaća kao priznanje za trud.

Zahvalnice je primilo ukupno 26 darivatelja krvi kako bi im se odala počast i uputila zahvala na velikoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti koji spašava živote. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”559434″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content