DANI OPĆINE LUKAČ Vatrogasna zajednica općine Lukač pokazala spremnost za sve vrste intervencija

U sklopu proslave Dana općine Lukač, općinska vatrogasna zajednica organizirala je združenu pokaznu vatrogasnu vježbu, na kojoj su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva iz Gornjeg Bazja, Dugog Sela Lukačkog i Turanovca.

Vježba je održana na nekadašnjoj željezničkoj stanici u Gornjem Bazju, kod stadiona “Školski vrt”. Posjetitelji su mogli vidjeti kako se vatrogasci s područja općine Lukač snalaze u tehničkim intervencijama, požarima otvorenog prostora te potragom i spašavanjem unesrećenih.

IMG 8095 Custom e1570621116669

Na vježbi je sudjelovalo 20 operativnih vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom VZO Lukač Robertom Teskerom, koji je sudjelovao i na edukaciji zapovjednika Virovitičko–podravske županije u austrijskoj pokrajini Tirol. Tom prilikom je naučio kako alternativnim metodama, koje se koriste zbog manjka opreme za spašavanje pri tehničkim intervencijama, spasiti unesrećene. Te su tehnike bile prikazane i na združenoj vježbi.

IMG 8038 Custom

Na kraju vježbe prisutnima se obratila i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, Mateja Fras Venus, pod čijim budnim okom se odvijala vježba. Ona je je operativcima čestitala na organizaciji druge ovogodišnje združene vježbe na području VZO Lukač i ukazala na dobar primjer suradnje tih triju društava. Zahvalu na odazivu operativcima i nazočnima uputio je i zapovjednik Robert Teskera.

IMG 8084 Custom

Do kraja godine u planu je još jedna združena vježba koja bi operativcima, osim bolje spremnosti za odlazak na intervencije, trebala biti i dodatna motivacija za daljnji dobrovoljni rad.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”555950″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content