DO KRAJA OSTALA DVA KOLA Šahovski klub Virovitica upisao novu pobjedu u Slavonskom Brodu i zadržao lidersku poziciju

U sklopu 5. kola 3. hrvatske šahovske lige Istok (grupa C), Šahovski klub Virovitica gostovao je kod ŠKI Kralj u Slavonskom Brodu i nastavio pobjednički niz sa željom da zadrži poziciju lidera.

Nakon višesatne, duge i interesantne borbe, gosti su pojedinačne borbe dobili uvjerljivije nego se itko tome nadao.

Sastav ekipa s pojedinačnim rezultatima:

Rezultat šahovskog meča ŠKI Kralj page0001 Custom e1571728087630

Na prvoj ploči Marko Stipandić (MK) ostvario je pobjedu protiv Ante Aščića (FM), kroz lagano i kontinuirano slaganje crnih figura u obramenom položaju, ali spremnim za kontranapad, a kad je isti krenuo “bijelom kralju” nije bilo spasa.

Na drugoj ploči Franjo Vidalina (MK) ostvario je pobjedu protiv Ilije Matijaševića (MK). Kao “bijeli”, slaganjem svojih figura na manerve “crnog”, iste je neutralizirao te kroz tiho slaganje i pozicioniranje bijelih figura na ploči, potezom i efektnom žrtvom topa F7, pod prijetnjom matom, crni je doveden na rub poraza.

Na trećoj ploči Marko Ivanković (I) remizirao je s Damirom Lovrićem (I). U slaganju i postavljanju svojih figura “ispleo je  mrežu” da u završnicu ulazi s pješakom viška, što je u sferi remija, a kako ovaj meč nije odlučivao o pobjedi završen je podjelom bodova.

Na četrvtoj ploči, sigurnom igrom kao bijeli, Ivan Lijović (I) ostvario je pobjedu protiv Stjepana Jankovića (I). Ovaj put je svojoj igri dodao strpljenje u donošenju provjere odluka kojima je ispleo mrežu oko protivnika, iz čega su proizašla dva slobodnjaka na rubu ploče i zaštićenog kralja od vječnog šaha, protivniku nije bilo ništa drugo, osim da preda meč.

Na petoj ploči, jedna lijepa šahovska priča u kojoj se kao crni nametnuo Mile Bićanić (IV) protiv Ivana Martića (II), od otvaranja do dijela središnjice kad njegov kralj prelazi u fazu napada i vodi svoje pijune u pobjedu.

Na šestoj ploči, kao bijeli Franjo Knežević (VK) je poražen od Joze Piškovića (III). Kroz borbu jači domaćin je doveo gosta u podređen položaj i ostvarenje jedine pobjede za domaćina.

-Naša ekipa je u gostima nastupila bez dva igrača iz prve postave, a zamjene su borbeno odradile svoje nastupe. Bila je ovo još jedna naša pobjeda u gostima, na putu povratka u viši rang natjecanja. Vijest o našem povratku u viši rang natjecanja, odnosno 2. hrvatsku šahovsku ligu Istok dobili smo u porazima naših pratioca, Šahovskog kluba Lapljak iz Velike i Šahovskog kluba Strmac iz Nove Gradiške – poručili su nam iz Šahovskog kluba Virovitica.

Do kraja prvenstva ostala su još dva meča. ŠK Virovitica igra na domaćem terenu ove nedjelje, 27. listopada s ekipom ŠK Posavac iz Ruščice, dok u zadnjem kolu (3. studenoga) putuju u goste ekipi ŠK Pakrac-Lipik.

(www.icv.hr, ts, Šahovski klub Virovitica, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content