FOTO Europski blogeri, novinari i fotografi oduševljeni turističkom ponudom Virovitičko-podravske županije

Nakon što ih je u ponedjeljak navečer u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru oduševila bogata slavonska večera, 14 blogera, novinara i fotografa iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke, u sklopu projekta “Croatia full of nature” Hrvatske turističke zajednice, otkrivalo je turističke čari Virovitičko-podravske županije. Dan su uglavnom proveli u Parku prirode Papuk. Startali su kod Voćina, gdje su vidjeli Rupnicu. Nakon stubastih vulkanskih stijena, upoznali su čari Park šume Jankovac, slapa Skakavac, doznavši tajne poučne Grofove staze. Poslije hodnje, uslijedila je raznovrsna slavonska trpeza…

IMG 6269 Custom
foto: K. Toplak

– Hrvatska nije samo Jadran i more i ovaj posjet blogera, novinara i fotografa kontinentalnom dijelu Lijepe naše, imao je cilj upoznati ih da Hrvatska ima prekrasna odredišta i u unutrašnjosti. Uživali su u prirodnim ljepotama Virovitičko-podravske županije, doznali kako je, nekada, u središtu Slavonije bio vulkan, tu na Rupnici, a očarala ih je ljepota Jankovca koji je i ovog utorka, vrvio turistima. S neskrivenom radošću i entuzijazmom su otkrivali divan kontinentalan dio Hrvatske. Nakon Parka prirode Papuk, oduševili su se s Viroviticom, prekrasnim Gradskim parkom i Dvorcem Pejačević, drvenim mostovima, ali i povijesnim detaljima našega grada gdje je Bela IV. tadašnjem Gradecu, današnjem Zagrebu, 1242. godine izdao Zlatnu bulu. Interesantna im je bila i povijest vezana za stvaranje samostalne države, kroz Domovinski rat i borbu hrabrih hrvatskih branitelja za slobodnu Hrvatsku – naglasio je pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić.

IMG 6215 Custom
foto: K. Toplak

Posjet Virovitici, blogeri, novinari i fotoreporteri, zaključili su kavom u središtu Virovitice u Dori, te najavili novi skorašnji dolazak u kontinentalnu Hrvatsku.

U projektu “Croatia full of nature”, između ostalih, sudjeluje fotograf iz Velike Britanije Daniel Cassson, čiji Instagram profil prati 170 tisuća fanova, dok iz Njemačke dolazi Tom Christoph Junemann, koji će objave plasirati na Instagram stranici namijenjenoj putovanjima i destinacijama Lightroom_ig koju prati gotovo 240 tisuća fanova. Iz Poljske dolazi blogerica Anna Kozubska Leonarcik čiji blog mjesečno posjećuje preko 25 tisuća fanova, dok će britanski novinar Peter Samson svoje dojmove iz posjeta Hrvatskoj prepričati u P.S. magazinu koji izlazi u sklopu The Sunday posta kojeg čita gotovo 400 tisuća Britanaca. Prirodne ljepote Hrvatske upoznat će i češka novinarka Lucie Šmoldasová koja piše za Ona Dnes Magazine, prilog druge najčitanije dnevne novine u Češkoj, ali i za češki Reporter Magazin. Te dvije novine, u tiskanom i online izdanju ostvaruju čitanost od 600 tisuća osoba. Također, tu je i Frederic Renson, novinar belgijskog L’Avenir kojeg na području Beneluksa prati preko 500 tisuća čitatelja.

(www.vpz.hr, www.vecernji.hr)

[g-gallery gid=”557347″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content