FOTO U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održano književno druženje i izložba fotografija

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Orahovice, održano je književno druženje i izložba fotografija.

Moderator događanja bio je Miroslav Tot. On je na početku otvorio izložbu fotografija na kojoj su izložene sve one koje prate svakodnevni društveni život hrvatskih branitelja od druženja s umirovljenicima, preko sportskih aktivnosti do obilaska mjesta na kojima su se borili u Domovinskom ratu.

U drugom dijelu održano je književno druženje s nekoliko književnika. Ivan Grgurić predstavio se s nekoliko humoreski i pjesama. Ana Prelog predstavila se s nekoliko svojih pjesama, koje dosad nisu nigdje objavljene.

IMG 9044 Custom

Blaženka Faubel Maglaić pročitala je nekoliko pjesama Branka Čordašića, svog sina Tihomira Faubela Maglaića i svoje pjesme. Blaženka je objavila nekako samostalnih zbirki pjesama.

Na samom kraju mladi profesor hrvatskog jezika i književnosti te povijesti Dino Mataz predstavio je svoj roman s tematikom Domovinskog rata pod nazivom “Nad Papukom nebo proplakalo”. U fabuli romana koja prati ratna zbivanja potpapučkog kraja pojavljuju se stvarni i fiktivni likovi.

Nazočne, među kojima su, uz redovne posjetitelje Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i članovi ZU HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, koji su na ovogodišnjem SŠNIDOR-u osvojili drugo mjesto, oduševio je nastup književnika.

IMG 8985 Custom

Ovo je bio nastavak uspješne suradnje Dnevnog boravka Crvenog križa i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovice, koja će biti plodna i ubuduće.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”559134″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content