FOTO Vučeta mlade virovitičke nade ostavio na klupi i remizirao u utakmici koju je “trebao” dobiti

Lijepo i sunčano vrijeme danas (subota) je bilo mamac za brojne gledatelje koji su na Vegeški ispratili utakmicu domaće momčadi i Graničara iz Đurđevca u sklopu sedmog kola 3. HNL Sjever.

Bio je to okršaj dviju ekipa iz “donjeg doma”, ujedno i susjeda na tablici. U ovu utakmicu Virovitičani i Đurđevčani ušli su s četiri boda na svom kontu. Momčad domaćeg trenera Vjekoslava Vučete tražila je izlaz iz rezultatske krize, a u sličnoj su situaciji bili i gosti.

Na samom startu nije bilo klasičnog odmjeravanja snaga, već su domaći krenuli furiozno i nanizali nekoliko solidnih prigoda, ali dobro je reagirao gostujući vratar Vrhovec. Odličnu prigodu bilježimo u 20. minuti kada je Horaček pokušao iskosa, a lopta je prohujala tik uz vratnicu gostujućeg gola. Gosti do 35. minute nisu imali opasnijih pokušaja prema vratima Krešimira Tomljanovića, a onda, umalo pogodak. Iz jednog slobodnog udarca sa otprilike 20-ak metara lopta pogađa vratnicu, a na kraju, nakon dva odbijanca završava u rukama domaćeg vratara Tomljanovića. Na predah se otišlo s najnepopularnijim rezultatom 0:0.

MG 8093

U prvih 10 minuta nastavka ponovno su bolje ušli domaći. Treba izdvojiti jedan pokušaj Luke Čubelića prema gostujućim vratima u 55. minuti, ali opet odlično reagira Vrhovec.

Virovitičani su nakon toga imali sjajnu prigodu iz slobodnog udarca. Sa nekih 18 metara probao je Suvajac, ali pogađa živi zid. Odmah iz kontre lopta stiže do Vjekoslava Belobrka koji smireno pogađa za vodstvo Picoka. Belobrk je jednu sezonu (2007./08.) igrao u virovitičkom dresu. Još jedan Virovitičanin bio je danas jedan od dominantnijih gostujućih igrača na terenu. Riječ je o Mateju Resleru, koji je svoje prve nogometne korake napravio baš u Virovitici, a kasnije ga je put odnio u Koprivnicu.

MG 8139

Virovitica je ubrzo krenula na “sve ili ništa”. Takva igra isplatila se u 81. minuti, kada je domaći kapetan Krešimir Crvenka nakon jednog slobodnjaka uspio “ugurati” glavom loptu u gostujuću mrežu i poravnati rezultat. “Stegnuli su domaći obruč” u posljednjih desetak minuta, stvorili još nekoliko solidnih prigoda, ali rezultat se do kraja nije mijenjao. U svakom slučaju ostaje žal za pobjedom, jer Graničar je momčad koju je Virovitica “trebala” pobijediti na domaćem terenu, ako želi napraviti ozbiljniji iskorak prema sredini tablice.

MG 8163 e1570297447438

Domaći navijači “zamjerili” su Vučeti zbog neigranja nekoliko mladih igrača, koji su u brojnim utakmicama i preokretima svojim nastupima donijeli prevagu u igri, a to su Luka Vinovrški, Domagoj Vučemilović-Jurić i “džoker s klupe”, Angelo Bernardo Radović. Marko Puškarić se “pregrijao” na zagrijavanju, ali nije ušao tako da su jedine promjene bile ulazak Denisa Kovača i Davora Sinjakovića umjesto Slavena Markovića i Roka Horačeka. Najbolju rolu u domaćim redovima odradio je Tomislav Blažević.

Virovitica – Graničar Đurđevac 1:1
Najbolji u redovima Virovitice: Tomislav Blažević

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”554981″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content