Hrvatski domobran Ogranak Orahovica svojim djelovanjem čuva hrvatsku povijest i uspomenu na žrtve poginulih bojovnika

Društvo ratnih veterana Hrvatske, Hrvatski domobran, Ogranak Orahovica održao je svoju redovnu, godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili predsjednik Hrvatskog domobrana Slatina Ivan Levar, Našice i predsjednik nacionalne udruge Hrvatski domobran Željko Tomić, predstavnica grada Orahovica Sonja Gluvaković-Gotler te mnogi predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja.

U tijeku Skupštine, izaslanstvo Društva u sastavu Ivica Unferderber, Petar Jurlina i Ivanka Leheci položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Klancu te spomen križa na gradskom groblju u Orahovici. U sklopu izvješća o radu, predsjednik Hrvatskog domobrana Orahovica Stjepan Dujmić istaknuo je kako Društvo svojim djelovanjem čuva hrvatsku povijest i uspomenu na žrtve poginulih bojovnika kako u Domovinskom tako i u Drugom svjetskom ratu.

-Posebno smo sretni što smo uspjeli izgraditi spomen obilježje poginulim hrvatskim bojovnicima 1942. godine u tzv. Klancu na mjestu njihove pogibije. Sudjelovali smo u svim obljetnicama iz Domovinskog rata, a redovno smo i ove godine bili dio komemoracije u Bleiburgu. Hvala svim donatorima koji nam pomažu i svim našim članovima na marljivom i predanom radu – rekao je Dujmić te kroz plan rada istaknuo kako je najveći zadatak Društva povećati brojnost članova, posebno mlađih koji bi nastavili čuvati istinu o hrvatskoj povijesti i uspomenu na sve hrvatske žrtve tijekom dva rata. Nazočnima su se obratili predstavnici svih nazočnih udruga te na kraju i predsjednik nacionalne udruge Hrvatski domobran Željko Tomić. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”560200″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content