Iduće godine na područje Virovitičko-podravske županije iz Tirola će stići još 24 vatrogasna vozila: Evo tko će ih dobiti

– Pozitivno smo iznenađeni sa stanjem vatrogastva na području Virovitičko-podravske županije. Radišni ste, stručno osposobljeni, a u tome su presudnu ulogu odigrali Stjepan Venus i Mateja Fras Venus, jer vatrogasci na području vaše županije su educirani i vole to što rade. Zbog svega to, izabrali smo Virovitičko-podravsku županiju gdje ćemo u budućnosti donirati vozila i opremu – naglasio je danas (utorak) na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade Tirola, koji je prezentirao razloge doniranja vozila i vatrogasne opreme našoj županiji.

IMG 8916 Medium

Plod je to suradnje vatrogasaca Virovitičko-podravske županije i vatrogasaca Tirola, a kojem je podršku dao virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Jednako tako veliku ulogu u povezivanju odigrao je vatrogasac iz Lipika, Tomislav Stokić. Do sada su vatrogasci iz naše županije dobili deset vatrogasnih i jedno civilno vozilo, a do kraja godine dobit će još pet vatrogasnih.

IMG 8935 Medium

No, tu ova lijepa priča ne staje. Iduće godine, vatrogasci s područja Virovitičko-podravske županije dobit će još 24 vozila. Tako će po dva vozila dobiti DVD Špišić Bukovica, DVD Voćin, DVD Dugo Selo Lukačko, DVD Četekovac i DVD Sopje, a po jedno DVD Bušetina, DVD Pitomača, DVD Otrovanec, DVD Turanovac, DVD Gornje Bazje, DVD Suhopolje, DVD Crnac, DVD Veliki Rastovac, DVD Orahovica, DVD Čađavica, DVD Čačinci, DVD Sladojevački Lug, DVD Kozice, DVD Dolci.

Austrijskim vatrogascima riječi zahvale, u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika, uputio je zamjenik župana Marijo Klement. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content