IN MEMORIAM Preminuo Stjepan Pintarić, bivši saborski zastupnik i nositelj Spomenice Domovinskog rata

Stjepan Pintarić umro je iznenada u noći 22. listopada od srčanog udara.

Pintarić je rođen 24. rujna 1965. u Velimirovcu kod Našica. Završio je Fakultet građevinskih znanosti u Osijeku i stekao zvanje diplomiranog inženjera građevinarstva. Obavljao je niz poslova vezanih uz svoju struku, a karijeru je započeo kao projektant u tvrtki Valenčak d.o.o. pa je nakon toga bio voditelj Odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša u Požeško-slavonskoj županiji, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom u Gradu Našice, voditelj Odjela prometnice u Institutu IGH d.d. te glavni inženjer u Hrvatskim cestama d.o.o.

Obnašao je dužnost saborskog zastupnika u 8. sazivu Hrvatskog sabora, a bio je i zamjenik gradonačelnika grada Našica od 2013. do 2017. godine. Također, bio je i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika u prvoj polovini 2017. godine. Stjepan Pintarić bio je do danas direktor Cestinga d.o.o., a na tu dužnost stupio je u lipnju 2018. godine. Bio je ratni zapovjednik voda te je nositelj Spomenice Domovinskog rata 1991. Vrsni igrač šaha, bio je instruktor te predsjednik jednog šahovskog kluba. Obavljao je niz stranačkih dužnosti od 1990. godine, od kada je i član Hrvatske demokratske zajednice, do danas.

Bio je oženjen suprugom Šteficom i otac je dvoje djece, Mateje i Hrvoja. Radio je na dobrobiti grada Našica i okolice, ali i cijele Slavonije i Baranje i Hrvatske. Bio je dostupan za građanske prijedloge i inicijative, a njegov politički i društveni angažman zasigurno je ostavio traga u razvoju našičkog kraja. Ostat će zauvijek u sjećanju brojnih prijatelja, kolega, suradnika…

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content